Ako fotí Redmi Note 9 Pro? | FOTOmánia

Redmi Note 9 Pro | Zdroj: Miroslav Schwamberg

Poďme si spolu pripomenúť to, ako fotí Redmi Note 9 Pro, ktorý som nedávno recenzoval. Smartfón má nasledovnú zostavu fotoaparátov: 64 MP hlavný snímač, 8 MP ultra široký snímač, 5 MP makro a 2 MP hĺbkový snímač.

Sekundárne kamery sú tam skôr do počtu, hlavne preto, lebo makro a hĺbkový snímač toho veľa nedokážu (64 MP snímač dokáže poraziť makro po odfotení a následnom priblížení). Mierne lepšia softvérová optimalizácia kamery by zabezpečila kvalitnejší portrét než 2 MP hĺbková kamera. Aspoň ultra široký objektív je slušný a dokáže urobiť pár dobrých fotiek. Majú však menšiu ostrosť, než akú od neho pravdepodobne očakávate.

Ako fotí Redmi Note 9 Pro? Ukážkové fotografie

64 MP fotografia. Detaily mimo subjektu sa stratili
12 MP fotografia
Portrétová fotografia

Podanie farieb a ostrosť je skvelá, avšak telefón občas zápasí s listami stromov, ako to môžete vidieť na obrázkoch vyššie. Miestami sa ich kontúry stratili a vyzerá to, ako keby sa farby zliali dokopy. Väčšinou sa to stáva len pri fotografovaní v plnom rozlíšení (64 MP), ale pri silnom svetle sa to môže stať aj pri 12 MP fotografii.

Ultraširoká fotografia stráca ostrosť detailov
Deje sa tu ešte viac tzv. zlievanie listov

Ak fotíte v interiéri, kde nie je až tak veľa prirodzeného svetla, pripravte sa na bledšie a menej živé farby. Skrinka na fotke nižšie má byť trochu viac hnedá, no na fotke je aká si bledá. Podobne to vyzerá aj s telefónmi na obrázku.

Pri fotení v interiéri sa stráca vyváženie bielej

Selfie fotografie sú až prekvapivo dobré, plné detailov a so skvelými farbami. Možno lepšia optimalizácia portrétu by nezaškodila.

Selfie portrét

Nakoniec vám ukážem jednu makro fotku, ktorá neočarí. Nitky na deke mohli byť o niečo ostrejšie, tak ako sú v centre fotografii.

Makro fotka, nič extra nečakajte

Videá: Redmi Note 9 Pro skóruje priemerne

Máte možnosť natáčať aj v rozlíšení 4K pri 30 fps, ale ja mám pre vás nižšie len 1080p snímky pri 30 a 60 fps. Užívajte.

Máte Redmi Note 9 Pro? Pochváľte sa svojimi výtvormi

Využite na to našu FOTOmániu a vaša fotografia sa môže stať čitateľskou fotografiou týždňa. Tak už na nič nečakajte a navštívte ju.

Disqus Comments Loading...