MojAndroid

Spoločnosti Microsoft Corp. a Red Hat Inc. oznámili spoluprácu, ktorá zákazníkom uľahčí využitie hybridných cloudových systémov prostredníctvom väčšieho výberu a pružnejšieho zavádzania riešení Red Hat na platforme Microsoft Azure. Kľúčovým posolstvom je skutočnosť, že Microsoft ponúka Red Hat Enterprise Linux ako preferovaný firemný linuxový systém v Microsoft Azure.

Microsoft a Red Hat spolupracujú na riešení potrieb spoločností, nezávislých dodávateľov softvéru a vývojárov v oblasti tvorby, zavádzania a správy aplikácií v softvéri Red Hat v privátnych aj verejných cloudoch.

Kľúčovými prvkami spolupráce sú:

  • Riešenia Red Hat sú natívne dostupné pre zákazníkov Microsoft Azure. V najbližších týždňoch získa platforma Microsoft Azure status Certifikovaného dodávateľa cloudu a služieb Red Hat, čo umožní zákazníkom prevádzkovať ich firemné linuxové aplikácie a riešenia Red Hat v prostredí Microsoft Azure. Predplatitelia služby Red Hat Cloud Access si budú môcť preniesť vlastné obrazy virtuálnych strojov na Microsoft Azure, kde ich budú môcť ďalej prevádzkovať. Zákazníci platformy Microsoft Azure budú môcť zasa maximálne využiť hodnotu aplikačnej platformy Red Hat, vrátane Red Hat JBoss Enterprise Application Platform, Red Hat JBoss Web Server, Red Hat Glus­ter Sto­ra­ge a OpenShift, platformy Red Hat ako služby. V nadchádzajúcich mesiacoch spoločnosti Microsoft a Red Hat plánujú poskytnúť obrazy Red Hat Enterprise Linux na vyžiadanie za poplatok závislý od využívania služieb, inak nazývaný aj ako pay-as-you-go, na webovej službe Azure Marketplace podporovanej spoločnosťou Red Hat.
  • Integrovaná podpora na firemnej úrovni naprieč hybridným prostredím. Zákazníci budú mať, na rozdiel od predchádzajúcej spolupráce vo verejných cloudoch, k dispozícií integrovanú podporu naprieč platformami a spoločnosťami v rámci ponuky Microsoftu a Red Hatu. Spoločným pôsobením tímov podpory na rovnakom mieste sa zaistí jednoduchá a bezproblémová podpora poskytovaná rýchlosťou cloudu.
  • Zjednotená správa pracovnej záťaže naprieč inštalovanými hybridnými cloudmi. Riešenie Red Hat CloudForms bude spolupracovať s platformou Microsoft Azure a Mic­ro­soft Sys­tem Cen­ter Vir­tual Ma­chi­ne Ma­na­ger a ponúkne tak zákazníkom s riešením Red Hat CloudForms aj možnosť správy Red Hat Enterprise Linux v prostredí Hyper-V a v Microsoft Azure. Podpora správy pracovnej záťaže na platforme Azure prostredníctvom aplikácie Red Hat CloudForms bude pridaná v nasledujúcich mesiacoch a rozšíri tak aktuálne funkcie System Centre pre správu Red Hat En­terpri­se Li­nux.
  • Spolupráca na platforme .NET pre novú generáciu možností vývoja aplikácií. V nadväznosti na správu o platforme .NET na Linuxe, ktorú spoločnosť Microsoft oznámila ešte v apríli, informujeme, že vývojári budú mať prístup k technológiám .NET v rámci celej ponuky Red Hat, vrátane riešení Red Hat Open­Shift a Red Hat En­terpri­se Li­nux, ktoré spoločne podporuje Microsoft aj Red Hat. Red Hat Enterprise Linux bude primárnym vývojovým a referenčným operačným systémom pre platformu .NET Core na Linuxe.

„Táto spolupráca je veľkou výhrou pre spoločnosti, nezávislých dodávateľov softvéru a vývojárov. Rozširujeme náš záväzok ponúkať bezkonkurenčné možnosti a flexibilitu v súčasných cloudoch a prichádzať za zákazníkmi do miest, kde pôsobia, aby boli schopní lepšie využiť nainštalované hybridné cloudy, vždy však pri dodržaní prísnych požiadaviek spoločností na bezpečnosť a rozšíriteľnosť,“ povedal Scott Guthrie, výkonný viceprezident divízie Cloud and Enterprise v spoločnosti Microsoft.

„Dátové centrum je heterogénne a cloud je hybridný. Keď spoločnosť Red Hat a líder v oblasti pracovných cloudových riešení pre spoločnosti spoja svoje sily, našim zákazníkom to prinesie značný prospech v podobe zjednotenia štandardných riešení, vďaka ktorému budú môcť riešiť výzvy spojené s hybridným cloudom. Spoločne ponúkame najkomplexnejšiu dohodu o poskytovaní zákazníckej podpory v prípade našich kombinovaných technológií,“ uviedol Paul Cor­mier, pre­zi­dent di­vízie Pro­ducts and Tech­no­lo­gies v spo­loč­nos­ti Red Hat.

Ďalšie informácie o tomto partnerstve nájdete na oficiálnom blogu Microsoftblogu spoločnosti Red Hat.

Zdroj: tlačová správa

2.12.2015

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+