Ako Google vypočítal 24-hodinovú výdrž nových Pixel Watch?

Google Pixel Watch | Zdroj: notebookcheck.net

Spoločnosť Google nedávno predstavila svoje prvé smart hodinky Google Pixel Watch a zaujala nimi v pozitívnom aj negatívnom zmysle. Tým negatívnym je udávaná výdrž “až 24 hodín”.  Ako výrobca vypočítal túto výdrž a pri akých podmienkach, približuje portál 9to5Google.

Google Pixel Watch | Zdroj: GSMArena.com

Pri akých podmienkach bola meraná výdrž Google Pixel Watch?

Zatiaľ čo konkurencia s Wear OS ponúka niekoľkodňovú výdrž a čínsky výrobcovia s vlastným OS dokonca 2-týždňovú, tak Pixel Watch s 24-hodinovou výdržou sú skôr sklamaním. Spoločnosť navyše k výdrž a aj nabíjaniu vydala nasledovné prehlásenie:

Časy nabíjania sú približné. Používanie určitých funkcií zníži životnosť batérie. Výdrž batérie závisí od povolených funkcií, používania, prostredia a mnohých ďalších faktorov. Skutočná výdrž batérie môže byť nižšia.

Výdrž tak nakoniec môže byť aj nižšia než 24 hodín. Spoločnosť Google testovala výdrž v laboratórnych podmienkach pri použití nasledujúcich funkcií:

  • 240 notifikácií
  • 280 zobrazení času
  • 5-minútový LTE hovor
  • 45-minútové cvičenie so zapnutým LTE, GPS a s prehrávaním stiahnutej hudby z YouTube
  • 50 minút navigácie (Google Mapy) pri pripojení k smartfónu cez Bluetooth
  • Hodinky boli nakonfigurované s predvolenými nastaveniami vrátane vypnutého zobrazenia Always-on displeja.

Ako je definovaná celodenná výdrž konkurenčných Apple Watch?

So zapnutým Alway-On displejom by tak výdrž bola pravdepodobne ešte nižšia. Portál 9to5Google dáva tiež pre porovnanie príklad toho ako konkurenčný Apple definuje celodennú výdrž svojich hodiniek Apple Watch:

Celodenná výdrž batérie je založená na nasledujúcom používaní: 90 kontrol času, 90 upozornení, 45 minút používania aplikácie a 60-minútové cvičenie s prehrávaním hudby z Apple Watch cez Bluetooth, v priebehu 18 hodín; Používanie Apple Watch Series 8 (GPS) zahŕňa pripojenie k iPhone cez Bluetooth počas celého 18-hodinového testu; Používanie Apple Watch Series 8 (GPS + Cellular) zahŕňa celkovo 4 hodiny pripojenia LTE a 14 hodín pripojenia k iPhone cez Bluetooth v priebehu 18 hodín.

Výdrž pritom nie je jediným sklamaním prvých smart hodiniek spoločnosti Google. Hodinky totiž využívajú 4 roky starý čipset Exynos od spoločnosti Samsung a zároveň im chýba podpora štandardných bezdrôtových nabíjačiek s Qi certifikáciou. Hodinky si tak nenabijete ani pomocou reverzného bezdrôtového nabíjania vášho smartfónu.

Náš tip
Samsung Galaxy S22 dostáva nové funkcie fotoaparátu

 

Disqus Comments Loading...