MojAndroid

Trh s mobilnými zariadeniami je jedným z najväčších a najrýchlejšie sa rozvíjajúcich v posledných rokoch a tak je pozorne sledovaný rôznymi štatistickými a analytickými spoločnosťami. Jedna z nich DigiTimes Research teraz prišla so svojím odhadom predaja smartfónov nielen pre rok 2019 ale aj nasledujúce roky. Podľa jej analýzy by budúci rok počet dodaných smartfónov na trh ešte nemal prekročiť 1,5 miliardovú hranicu ako by asi väčšina ľudí očakávala. Dôvodom bude stále nedostatočne rozšírenie 5G technológie a smartfónov s jej podporou, takže používatelia nebudú mať tak razantný dôvod na kúpu nových modelov.

DigiTimes Research očakáva masívny nástup 5G technológie až v roku 2020, kedy by mal aj počet dodaných smartfónov prekročiť 1,5 miliardy. V roku 2023 by to už malo byť 1,7 miliárd kusov. Podľa odhadov by mali byť na prvých štyroch miestach najpredávanejších výrobcov Samsung, Apple, Huawei a Xiaomi. Každý z nich by mal na trh dodať viac ako 100 miliónov kusov svojich smartfónov. O 5. a 6. miesto obsadia čínski výrobcovia Oppo a Vivo s menej ako 90 respektíve 70 miliónmi dodanými kusmi. Obnovenej fínskej značke Nokia spoločnosťou HMD Global by malo patriť 11. miesto.

Náš tip
Predaje tabletov ďalej klesajú, darí sa len Applu a Huawei
6.10.2018
Zdroj: PocketNow

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+