MojAndroid

Samsung minulý rok okrem hlavnej vlajkovej lode Samsung Galaxy S4 predstavil aj niekoľko jej ďalších variantov. Boli to vode a prachu odolný S4 Active, mini model S4 mini a taktiež fotomobil Galaxy S4 Zoom. Práve ten sa u používateľov nestretol s príliš veľkým ohlasom, keďže svojimi rozmermi a kvalitou fotografií nedokázal až tak zaujať. Viaceré uniknuté informácie však naznačujú, že Samsung na tento model nezanevrie ani tento rok a okrem mini verzie S5 vydá aj nový Galaxy S5 Zoom.

Dokazujú to uniknuté fotografie zariadenia, na ktorom sa údajne nachádza, a taktiež benchmarky potvrdzujúce niektoré jeho parametre. Samsung Galaxy S5 Zoom tak má byť vybavený 4,8 palcovým Super AMOLED displejom s rozlíšením 1280×720 px, poháňať ho bude 6-jadrový čip Samsung Exynos 5 Hexa s grafikou ARM Mali-T624 a 2 GB RAM. To najdôležitejšie, S5 Zoom bude disponovať 20,2 Mpix fotoaparátom s optickou stabilizáciou, 10x zoomom a xenónovým bleskom. Na prednej strane má byť aj 2,1 Mpix kamera. Z ďalších parametrov môžeme spomenúť podporu micro SD, WiFi 802.11 ac, NFC a Bluetooth 4.0 LE. Ako OS je použitý Android 4.4.2 KitKat s nadstavbou TouchWiz. V benchmarku AnTuTu získala táto zostava 33252 bodov.

Zdroj: sammobile

5.4.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+