MojAndroid

Zdroje blízke Googlu informovali o záujme internetového giganta stať sa mobilným operátorom. Google sa snaží o sprístupnenie svojich služieb čo najväčšiemu počtu obyvateľov po celom svete, snaha o vybudovanie mobilnej siete má byť však zatiaľ len lokálnym záujmom spoločnosti. To znamená, že v blízkej a pravdepodobne aj vzdialenej budúcnosti neprekročí hranice USA.

Detailov ohľadom služby, ktorú by Google poskytoval je zatiaľ veľmi málo. Údajne však už začal rokovať s niektorými mobilnými operátormi, ako T-Mobile alebo Verizon Wireless. Čo sa týka infraštruktúry siete, tak tá by mala byť podľa všetkého dostupná tam, kde existuje pokrytie optickou sieťou Google Fiber. Ak Google aj začne mobilné služby poskytovať, je otázne s akou ponukou príde. Každopádne vieme si predstaviť, že by ponúkol veľmi výhodné dátové balíky, ktoré by zahŕňali samozrejme aj prenos hlasu, či krátkych SMS správ. Mohol by sa Google stať vysnívaným operátorom? Čo si myslíte?

Zdroj: gizmodo

3.4.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+