MojAndroid

Opäť vám prinášame rebríčky najpredávanejších Android zariadení u našich operátorov, tentoraz za druhý mesiac aktuálneho roka. Niektoré z rebríčkov sa oproti predchádzajúcemu mesiacu príliš nezmenili, inde sa nám poradie poriadne premiešalo. Keďže sme sa posledných podkladov od operátorov dočkali až koncom minulého týždňa, prinášame vám februárové rebríčky až teraz, na konci marca.

Tak, ako je to zvykom, aj tentoraz vám prinášame rebríček desiatich najpredávanejších smartfónov a piatich tabletov zvlášť u každého operátora, takže spolu ich je šesť. V rebríčkoch je vyznačený posun jednotlivých smartfónov a tabletov smerom hore či dole, aktuálne novinky v rebríčku a samozrejme, opäť nechýba ani náš krátky komentár.

↑ – model sa v rebríčku predajnosti posunul smerom nahor

↓ – model sa v rebríčku predajnosti posunul smerom nadol

↔ – model zostal na rovnakej pozícii ako minulý mesiac

N – model počas minulého mesiaca v rebríčku nefiguroval

Orange

Najpredánanejší model mesiaca január, Samsung Galaxy S4 Mini, klesol vo februári o tri miesta nižšie. Trojica modelov za ním, Sony Xperia M, Samsung Galaxy S III Mini a HTC Desire 500 si naopak zhodne polepšila o jedno miesto. Novinkou v rebríčku je brandovaný model Orange Hiro a jediným topmodelom nielen v Orangei, ale vo februárových rebríčkoch všetkých operátorov je Samsung Galaxy S4 na desiatom mieste. Tradične však Samsung dominuje v zastúpení výrobcov, kde má rovnako ako minulý mesiac až päť modelov. Spokojní však môžu byť aj v Sony s tromi modelmi.

1. Sony Xperia M  ↑
2. Samsung Galaxy S III mini  ↑
3. HTC Desire 500  ↑
4. Samsung Galaxy S4 mini  ↓
5. Sony Xperia SP  ↑
6. Orange Hiro  N
7. Sony Xperia E   ↑
8. Samsung Galaxy Fame  ↓
9. Samsung Galaxy Young  ↓
10. Samsung Galaxy S4  ↓

V rebríčku tabletov sa prvé dve miesta nezmenili, tretiu a štvrtú pozíciu si vymenila dvojica tabletov od Huawei. Jedinou novinkou je na piatom mieste Galaxy Tab 3 10.1.

1. Prestigio MultiPad 2 Ultra Duo 8.0 3G  ↔
2. Prestigio MultiPad 7.0 Prime Duo 3G  ↔
3. Huawei MediaPad 7 Youth  ↑
4. Huawei MediaPad 10 Link  ↓
5. Samsung Galaxy Tab 3 10.1  N

Telekom

V Telekome sa nám rebríček najpredávanejších smartfónov pekne premiešal. Platí to aj o prvých dvoch miestach, ktoré si prehodili modely LG Optimus L3 II a HTC Desire 300. Prvú trojicu dopĺňa Samsung Galaxy S4 Mini, ktorý postúpil z minulomesačného šiesteho miesta. Novinka v rebríčku nie je tentokrát žiadna, všetky modely z minulého mesiaca sa v ňom udržali. Nezmenilo sa nám teda ani rozvrstvenie podľa výrobcov, Sony si udržalo svoju dominanciu a podobne ako minulý mesiac, aj tentoraz má v rebríčku najpredávanejších zariadení až štyri modely. Po dva modely pridáva LG, HTC a Samsung.

1. LG Optimus L3 II 
 ↑
2. HTC Desire 300  ↓
3. Samsung Galaxy S4 mini  ↑
4. Sony Xperia M  ↔
5. Sony Xperia E   ↓
6. HTC Desire 500  ↓
7. Samsung Galaxy S III min  ↑
8. LG Optimus L5 II  ↑
9. Sony Xperia L  ↓
10. Sony Xperia SP  ↓

Pri tabletoch v Telekome obhájil minulomesačné prvenstvo sedempalcový Samsung Galaxy Tab 3 a celkovo má juhokórejský výrobca v rebríčku tri modely. Novinkou je cenovo výhodný Asus Memo Pad HD7 a stálicou v rebríčku je kvalitný Sony Xperia Tablet Z.

1. Samsung Galaxy Tab 3 7.0   ↔
2. Samsung Galaxy Tab 3 10.1  ↑
3. Asus Memo Pad HD7  N
4. Samsung Galaxy Tab 2 10.1  ↓
5. Sony Xperia Tablet Z   ↔

O2

V O2 sa hneď na prvé miesto predajnosti vyšvihla novinka v podobe smartfónu Samsung Galaxy Trend Plus, ktorý zaujme dobrým pomerom cena/výkon. Z tretieho na druhé miesto postúpil vydarený model strednej triedy Sony Xperia L a na treťom je ďalšia novinka, LG Optimus L9 II. Čo sa týka zastúpenia výrobcov, Sony si v rebríčku udržalo tri modely, rovnaký počet ich má tento mesiac aj HTC – k Desire 200 a 300 pribudla aj obľúbená “päťstovka”.

1. Samsung Galaxy Trend Plus  N
2. Sony Xperia L  ↑
3. LG Optimus L9 II  N
4. Huawei Asced Y300  ↑
5. Sony Xperia E   ↓
6. HTC Desire 300   ↔
7. HTC Desire 200  ↓
8. Sony Xperia M  ↔
9. HTC Desire 500  N
10. LG Optimus L5 II  N

Najpredávanejším tabletom v O2 je stále MultiPad 7.0 Prime Duo od Prestigia, druhú si udržal MediaPad 7 Youth, ktorý bol pred dvomi mesiacmi prvý.  Z pohľadu výrobcov majú po dva modely Prestigio a Samsung, jeden model pridáva Huawei. Zaujímavosťou je, že v rebríčku sú oproti minulému mesiacu až tri novinky.

1. Prestigio MultiPad 7.0 Prime Duo  ↔
2. Huawei MediaPad 7 Youth  ↔
3. Prestigio MultiPad 4 Quantum 7.85 3G  N
4. Samsung Galaxy Tab 3 7.0  N
5. Samsung Galaxy Tab 7.0  N

Zdroj: Orange, Telekom, O2

31.3.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+