MojAndroid

Čínska spoločnosť IUNI pripravuje nový smartfón, ktorý zaujme nielen svojim dizajnom, ale aj špecifikáciami a cenou. Poháňaný má byť štvorjadrovým procesorom Snapdragon 800 s taktom 2,2 GHz a 3 GB RAM. Vo výbave nájdete aj 4,7″ Full HD displej, ktorý je vsadený do hliníkového unibody tela s dizajnom pripomínajúcim HTC One. Rozmery činia 136.9 x 65 x 10.2 mm. Výroba jedného kusu trvá údajne až 90 minút.

IUNI U2 prekvapí aj predným fotoaparátom, ktorý ma používať ultrapixelový snímač z HTC One. Na zadnej strane nájdete už klasický snímač s rozlíšením 16 Mpix, ktorý disponuje pixelmi s veľkosťou 1.34µm. Pre porovnanie, Lumia 920 má pixely 1,4 µm veľké a pri ultrapixelovom snímači HTC One sú to už 2 µm. Batéria má kapacitu 2200 mAh. Operačným systémom je Android. Tento však okrem vlastnej grafickej nadstavby neprináša žiadne špeciálne funkcie.

Čím smartfón poteší najviac je asi jeho cena. Pri vyššie zmieňovanej špecifikácii a modeli s 32 GB vnútornou pamäťou sa má IUNI U2 predávať len za 320$. K dispozícii bude ale aj lacnejšia alternatíva, ktorá ponúkne menšiu 16 GB pamäť a 2 GB RAM za 290$. Telefón sa pravdepodobne nikdy nezačne predávať mimo Čínu, no určite si ho budete môcť zadovážiť napríklad prostredníctvom online e-shopov, ktoré posielajú zásielky aj do Európy.

Zdroj: engadget

19.3.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+