MojAndroid

Vo Vancouveri v Kanade pribudlo interaktívne dielo Unnumbered Sparks vytvorené z jednej z najväčších textilných sietí, na ktorom pracoval kreatívny riaditeľ Googlu Aaron Koblinem a umelkyňa Janet Echelmanová. Slovo interaktívne je použité z toho dôvodu, že používatelia môžu prostredníctvom mobilných zariadení meniť farby alebo vlnky, ktoré sa pohybujú na jeho povrchu. Dielo je vytvorené z ultratenkých vlákien a ťahá sa zo strechy mrakodrapu nad vodou a chodníkmi v blízkosti Vancouver Convention Center.

Google vo svojom príspevku vysvetľuje, že tento výtvor je vlastne pohľad na obrovský webový prehliadač. Interaktívne osvetlenie, ktoré vidíte na obrázkoch alebo vo videu je jedno veľké okno aplikácie Chrome, roztiahnuté cez celú sieť, na ktorú sa premieta prostredníctvom piatich projektorov. Na komunikáciu využívajú návštevníci opäť Chrome, kde môžu zvoliť farbu a pomocou prstov opisovať dráhu pozdĺž povrchu, ktorá sa v reálnom čase premieta na sieť.

Snahou Googlu je podporiť spoločný rozvoj umenia a technológie a týmto projektom dokazuje, že mobilné zariadenia a web dokážu hrať v tomto vývoji svoju rolu.

Zdroj: googleblog

18.3.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+