MojAndroid

Spoločnosť Samsung prehlásila, že chce za každú cenu začať predávať svoju novú vlajkovú loď skôr ako ostatní výrobcovia. Niekoľko nešťastných náhod a nepríjemností jej to však vôbec neuľahčuje. Len pred niekoľkými týždňami zhorela továreň vyrábajúca súčiastky pre Samsung v meste Anseong v Južnej Kórei a dnes sa objavili ďalšie negatívne správy hovoriace o tom, že partneri pre Samsung nestíhajú vyrábať nové ISOCELL fotoaparáty pre Samsung Galaxy S5.

samsung-galaxy-s5-foto

Jednotka fotoaparátu sa totižto skladá zo 6 súčiastok, ktoré sa musia zmestiť rozmerovo do rovnakej formy, akú ponúkal fotoaparát v Samsungu Galaxy S4 skladajúci sa iba z 5 súčiastok. Problémom je tiež to, že sú súčiastky tenšie, a teda aj oveľa náchylnejšie na poškodenie alebo výrobnú vadu. Nehovoriac o tom, že sa musia do formy vkladať oveľa opatrnejšie a pomalšie. A to si všetko vypýtalo svoju daň v podobe nedostatočnej produkcie ISOCELL fotoaparátov, ktorých Samsung dostáva len 20-30% z plánovanej dodávky. Dátum začiatku predaja smartfónu Samsung Galaxy S5 tak môže byť ohrozený a hoci obchody zaznamenávajú desaťtisíce predobjednávok, nemusia celý dopyt pokryť v sľubovanom čase. Samsung sa však tvári, že sa nič nedeje a je možné, že tento problém v týchto chvíľach už vyriešil a stratu nejako dohnal. To sa však ukáže až po odoslaní prvých zariadení zákazníkom.

Zdroj: GSMArena

17.3.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+