MojAndroid

Rekord v skladaní Rubikovej kocky bol v roku 2011 prekonaný pomocou robota a dosiahol novú hranicu na úrovni 5,27 sekundy. V tom čase sa oň zaslúžil robot vyrobený z lega nazývaný Cubestormer 2. Jeho nástupca ho však s prehľadom porazil a čas potrebný na poskladanie Rubikovej kocky posunul na nový svetový rekord 3,253 sekundy.

Robot Cubestormer 3 bol zhotovený za jediným účelom a tým je poraziť starý rekord v skladaní obľúbenej puzzle skladačky. Hlavným mozgom celého zariadenia je Samsung Galaxy S4 vo verzii s osemjadrovým procesorom Exynos. Každé zo štyroch hlavných jadier čipu sa stará o ovládanie jedného pohonu, ktorý slúži k otáčaniu kockou. Telefón pomocou kamery vyhodnocuje a analyzuje kocku umiestnenú pred sebou a rozhoduje, aký ďalší krok spraví. Ako mu to ide si môžete pozrieť na videu.

Opäť nastáva otázka, aký čas by robot dosiahol keby smartfón používal ešte výkonnejší procesor – napríklad zo Samsungu Galaxy S5 alebo Sony Xperie Z2. Pre porovnanie, najrýchlejší človek v skladaní rubikovej kocky dosiahol čas 5,55 sekundy.

17.3.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+