MojAndroid

Google aj naďalej pokračuje v snažení spraviť internet bezpečnejším miestom. Ako jeden z mála ponúka svojim používateľom možnosť dvojstupňovej autorizácie pri prihlasovaní a v minulosti sme počuli aj niekoľko dohadov o tom, ako chce vylepšiť a ešte viac zabezpečiť prihlasovanie do svojich služieb. Hoci dvojstupňové overenie patrí medzi efektívne formy zabezpečenia, tak nie vždy je vyhovujúce. Pre jeho realizáciu je totižto nutné mať pri sebe ďalšie zariadenie, nehovoriac o tom, že nie je práve najpohodlnejšie. Google by však mohol použiť aj inú alternatívu, a to dodatočné overenie pomocou zvuku. Naznačuje tomu odkúpenie startupu SlickLogin.

slicklogin Google

Takéto prihlasovanie si zakladá na podobnom princípe ako dvojstupňová autorizácia. Namiesto pracného overenia heslom alebo kódom, však používa ľudským uchom nepočuteľný zvuk. Pri prihlasovaní sa teda z počítača alebo notebooku prehrá unikátna zvuková stopa, ktorá jednoznačne identifikuje používateľa pomocou aplikácie v smartfóne. Zvuk sa nikdy neopakuje, a tak ho je nemožné nahrať a znova použiť. Samozrejme, nie je isté, či podobný systém prihlasovania Google použije už v blízkej budúcnosti. Kúpa SlickLogin je však ukazovateľom, ktorý nám dáva tušiť, že Google chce proces prihlasovania určite vylepšiť.

Náš tip
Google chce od nového roka zaviesť autentifikáciu NFC kľúčom

Zdroj: androidcommunity

17.2.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+