MojAndroid

Google podľa Wall Street Journal pripravuje nový spôsob zabezpečenia svojich účtov. Namiesto klasických hesiel alebo dvojfaktorovej autorizácie však chce použiť fyzický kľúč. Internetový gigant má testovať autentifikačný token vyrobený startupom YubiKey. Špeciálny kľúč nazývaný Yubikey Neo je malé zariadenie v podobe USB kľúča s miniatúrnymi rozmermi. Tento umožňuje jednoduché prihlásenie sa k online službám, stačí ho len zasunúť do počítača. Vďaka integrácii NFC ho však je možné použiť aj s kompatibilnými smartfónmi a tabletmi.

YubiKey-NEO-smartphone-token-password-google-645x430

Kedykoľvek sa budete chcieť prihlásiť napríklad ku Google účtu, stačí priložiť kľúč a autentifikácia prebehne automaticky. Výhodou je bezpečnosť riešenia a jednoduchosť použitia. Ako daň za tieto benefity bude, že Yubikey budete musieť mať vždy pri sebe. S jeho miniatúrnymi rozmermi to však nebude žiadny problém. Navyše je aj vodeodolný a neobsahuje žiadnu batériu. V prípade straty sa bude dať jednoducho deaktivovať.

>

Google plánuje zákazníkom ponúknuť Yubikey Neo tokeny už na budúci rok. Zatiaľ však nie je jasné, či ich najskôr sprístupní len biznis používateľom Google aplikácií alebo všetkým. Yubikey sa momentálne dá zakúpiť za 50 amerických dolárov, no je viac než pravdepodobné, že Google by dostal určitú zľavu. Keby táto spoločnosť skutočne ponúkla možnosť autentifikácie pomocou fyzického kľúča, osvojili by ste si ju alebo by ste radšej ostali verní klasickým heslám?

Zdroj: androidauthority

16.9.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+