MojAndroid

To, čo sa nepodarilo Googlu, by sa mohlo podariť spoločnosti Lenovo. Tá si po odkúpení americkej spoločnosti myslí, že ju na nohy postaví už do niekoľkých mesiacov. Motorola je spoločnosť s dlhoročnou históriou, no v posledných rokoch sa potýkala s nemalými finančnými problémami a klesajúcim záujmom o jej zariadenia. Aj preto pred viac ako dvoma rokmi prešla pod taktovku Googlu, ktorý ju odkúpil za 12,5 miliardy amerických dolárov. V produktovom portfóliu následne nastalo relatívne ticho. Google totiž chystal vydanie nového modelu Motoroly Moto X a niekoľkých ďalších, vrátane lacnej Motoroly Moto G. Ani tie však spoločnosť neuchránili od klesajúcich príjmov, ktoré sa vo finančných výsledkov odrazili v podobe straty. Môže Lenovo postaviť túto americkú ikonu na nohy už do niekoľkých mesiacov?

Náš tip
Google predáva Motorolu, za 3 miliardy ju kúpi Lenovo

Náš tip
Lenovo sa postavil pred neľahkú úlohu. Chce prekonať Apple a Samsung

Motorola-a-Lenovo-Company

Lenovo má svoj vlastný plán ako zachrániť Motorolu. Pomôcť mu má v tom čínsky trh a rozvojové krajiny, kde chce arzenál zariadení doplniť o lacné smartfóny Motoroly. Najmä Motorola Moto G sa javí ako vhodný kandidát. To však neznamená, že Lenovo a Motorola nebudú súťažiť o popredné miesta na trhoch v Európe alebo v USA. Lenovo chce navyše zefektívniť celkové fungovanie spoločnosti. Zmeny sa majú dotknúť dodávateľského reťazca a ceny dodávaných materiálov. Veľký potenciál pre rast vidíme najmä v rozvojových trhoch, pretože vo vyspelejších krajinách sa o percentá bijú skôr spoločnosti ako Samsung, Sony alebo Apple. Aj tu však môže Lenovo s Motorolou uspieť. Či sa mu to však podarí, uvidíme až neskôr.

Náš tip
RECENZIA | Motorola Moto G – Zmení pohľad na low-end

lenovorola-strategy-560-2

Zdroj: theverge, wsj

13.2.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+