MojAndroid

Pri neustálom porovnávaní zariadení s rôznymi špecifikáciami a rôznymi systémami príde viac než vhod multiplatformový benchmark. Aplikácie tohto typu boli pre mobilné zariadenia dostupné len výnimočne a Basemark OS II je zrejme prvým benchmarkom, ktorý dokáže rovnako otestovať Android, iOS aj Windows Phone zariadenia.

BasemarkOSII-promoImage

Basemark OS II otestuje vo vašom  mobilnom zariadení procesor, grafický čip, pamäť RAM, prehliadanie internetu a dokonca aj výdrž batérie. Svojou komplexnou ponukou testov je tak vhodný na generálne porovnávanie zariadení a ak vám záleží len na vyššie spomínaných parametroch, nepotrebujete okrem Basemarku žiadnu inú aplikáciu. Zaujímavosťou je testovanie rýchlosti fotoaparátu, ktoré spolupracuje so systémom Sofica.

“Sme nesmierne hrdí na to, že môžeme priniesť verejnosti to, čo potrebovala – porovnávanie výkonu všetkých moderných mobilných platforiem. Predstavenie našej aplikácie predstavuje významný míľnik, pretože umožňuje pravé multiplatformové meranie výkonnosti mobilných zariadení. Jednou zo zaujímavých a unikátnych vlastností nášho benchmarku je test rýchlosti kamery. Nevieme o žiadnej inej verejne dostupnej aplikácii, ktorá by to zvládla,” vyjadril sa Teemu Uotila z vedenia spoločnosti Rightware, ktorá stojí za vývojom tejto aplikácie.

Hoci sú niektoré súčasti, ako napríklad test výdrže batérie, dostupné len v platenej verzii aplikácie, veríme, že si Basemark OS II nájde svojich fanúšikov a začne sa vo veľkom používať na porovnávanie smartfónov s rôznymi operačnými systémami. Ak vás táto aplikácia zaujala, stiahnite si ju pre Android, iOS alebo Windows Phone pomocou týchto odkazov.

Verzia: 2.0
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 2.0
Aktuálna cena: Zdarma

Zdroj: PhoneArena

22.1.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+