MojAndroid

Ak by sa ma niekto spýtal, ktoré herné štúdia patria medzi moje najobľúbenejšie, určite by som spomenul Halfbrick Studios a to najmä kvôli hre Jetpack Joyride. Spomenuté štúdio stojí aj za inými masívne populárnymi titulmi, ako Fruit Ninja alebo Age of Zombies. Len nedávno všek zverejnili novinku s názvom Colossatron, ktorá by mohla mať rovnako veľký potenciál ako ostatné. Hra by sa mohla definovať ako tower offense, teda presný opak známych tower defense hier. V novinke ovládate gigantického kybernetického vesmírneho hada (Colossatron), ktorý  pristane na Zemi a s cieľom zničiť ľudstvo.

Colossatron

Zem sa samozrejme bráni a Colossatron musí najskôr zničiť vojenské jednotky, základne, obranné stavby a dokonca aj celé mestá. Postupne sa dostávate na rôzne kontinenty, kým si nepodmaníte celý svet. Pravdepodobne najzaujímavejším je herný systém, ktorý postavený tým spôsobom, že nikdy nehráte rovnakú misiu tým istým spôsobom. Had sa totižto pohybuje sám a vašou úlohou je rozširovať jeho palebné schopnosti pomocou tzv. “Powercore” alebo stavebných prvkov troch farieb – modrej, červenej a žltej, ktoré padajú z vesmíru. Hráč dotykovými gestami jednoducho presúva tieto bloky na telo hada, pričom bloky sa rôznymi kombináciami spájajú do ešte ničivejších blokov. Kľúč k víťazstvu teda spočíva v pochopení špecifických funkcií každého Powercore a výhody ich umiestnenia.

 Colossatron Android hry Colossatron Android hry Colossatron Android hry

Doposiaľ sa mi podarilo zistiť napríklad takéto kombinácie – tri modré, tri červené alebo tri žlté vytvoria silnejšiu verziu samotných blokov, modrá a červená vytvoria nový blok s laserom, žltá a červena vytvoria guľomet. V tomto prípade môžete využiť komentáre pod článkom a prezradiť ďalšie kombinácie, na ktoré ste prišli. Postupom v hre získavate peniaze alebo tzv. “Prisms”, ktoré môžete využiť na opravu hada, pridávanie nových blokov, zvyšovanie obrany a ďalších parametrov. Štúdio Halfbrick dokonca ponúka aj cloudovú službu Bricknet, pomocou ktorej môžete prenášať svoje úspechy a pokračovať v hre aj na iných zariadeniach. To je výhodné napríklad ak vlastníte aj Android tablet.

Colossatron Android hry Colossatron Android hry Colossatron Android hry

Colossatron je vynikajúci titul, ktorý spája skvelé grafické spracovanie, výbornú hratelnosť a najmä zaujímavý a netradičný nápad. Užijete si pomerne rozsiahlu kampaň, skvelé súboje s bossmi a svoje skóre si môžete porovnať so svojimi priateľmi. Hra ponúka aj dobré zvukové spracovanie a autori dokonca odporúčajú použiť slúchadlá pre lepší zážitok z hry, čo môžem skutočne potvrdiť. Ak teda hľadáte novú zábavku na spríjemnenie voľných chvíľ, určite vyskúšajte Colossatron, ktorý si zakúpite v Google Play napríklad pomocou nášho widgetu nižšie.

Verzia: 1.1.1
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 1.1.1
Aktuálna cena: Zdarma

21.1.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+