MojAndroid

Google v týchto dňoch pridal do svojej sociálnej siete Google+ novú funkciu, ktorá potešila zrejme len malý zlomok z nás. Hocikto, koho máte pridaného v akomkoľvek kruhu v Google+, vám odteraz môže poslať e-mail pomocou Gmail účtu a to dokonca aj vtedy, ak vás nemá medzi kontaktmi. Google túto funkciu implementoval dokonca do takej hĺbky, že odosielateľovi doplní vašu e-mailovú adresu automaticky po napísaní počiatočných písmen. Našťastie však poznáme návod, ako túto funkciu vypnúť a vyhnúť sa tak nežiadúcim e-mailom, spamovaniu a správam od ľudí, ktorých nemusíte osobne ani poznať.

gmail

Návod je nutné vykonať v desktopovej verzii Gmailu podľa nasledujúcich krokov:

  1. Otvorte si Gmail v akomkoľvek prehliadači na vašom počítači alebo notebooku.
  2. Kliknite na ozubené koleso v pravom hornom rohu a otvorte Nastavenia.
  3. V zložke General (alebo “Všeobecné”) nájdite položku “Odosielať e-maily cez Google+”.
  4. V rolovacom menu v tomto poli vidíte možnosti Ktokoľvek v službe Google+, Rozšírené kruhy, Kruhy a Nikto. Zvoľte možnosť, ktorú uznáte za vhodné, my sme zvolili predtým predvolenú hodnotu Nikto. 
  5. V spodnej časti zoznamu kliknite na “Uložiť zmeny”.

Ak ste pokračovali podľa nášho návodu, nemali by ste dostať žiadny e-mail od neznámeho používateľa siete Google+, ktorý je s vami v akomkoľvek spojení. Naše ďalšie návody si môžete prezrieť pomocou odkazu nižšie.

Náš tip
Ďalšie tipy na MôjAndroid.sk
11.1.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+