MojAndroid

Najnovšia aktualizácia mobilnej aplikácie služby Gmail umožňuje obrázkom, aby sa zobrazovali automaticky, takže používatelia už nebudú musieť stláčať tlačidlo “Zobraziť obrázky” nad obsahom každej správy. Googlu sa tak podarilo odstrániť bezpečnostné riziko, ktoré mohli spammeri využívať k zisteniu, či ste je váš e-mail aktívny a v niektorých prípadoch im môžete takto poskytnúť aj IP adresu. Google vyriešil túto záležitosť tým, že každý obrázok vašich mailov otvára a odosiela vám ich cez vlastné proxy servery, namiesto externého servera ako to bolo v predchádzajúcich prípadoch.

Gmail1

Ak sa aj napriek väčšej bezpečnosti rozhodnete  novú možnosť otvárania obrázkov nepoužívať, môžete ju vypnúť individuálne pre každý účet v nastaveniach. Nová verzia aplikácie Gmail ešte nie je v tomto momente zverejnená, no portál Android Police uvádza odkazy na stiahnutie, ktoré nájdete nižšie. Gmail vo verzii 4.7.2 by sa však mal do niekoľkých dní objaviť aj v obchode Google Play.

Odkaz na stiahnutie Gmail 4.7.2 (MD5: cc09aabcf06fceac022c06919e4669e8)

Zdroj: AndroidPolice

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+