MojAndroid

Spoločnosť Mediatek pokračuje v inováciách a po predstavení vlastného osemjadrového procesora odhalila verejnosti univerzálne riešenie pre bezdrôtové nabíjanie. Udialo sa tak na výstave CES 2014, kde spoločnosť  uviedla technológiu pre nabíjanie prostredníctvom magnetickej indukcie a rezonancie.

nexus-4-wireless-charger (1)

Bezdrôtová nabíjačka pre Nexus 4 využívajúca magnetickú indukciu

Mediatek vysvetľuje, že nová metóda nabíjania prostredníctvom magnetickej rezonancie poskytuje niekoľko nesporných výhod. Patria medzi ne najmä možnosť nabíjať kompatibilné zariadenia z väčšej vzdialenosti, či odpadnutie nutnosti umiestniť ich na presné miesto tak, ako sme na to zvyknutí pri klasických nabíjačkách využívajúcich magnetickú indukciu. Navyše, možné je nabíjať aj niekoľko zariadení súčasne.

Samozrejme, nové riešenie Mediateku nezabúda ani na majiteľov indukčných nabíjačiek. Tie budú môcť aj naďalej používať. Nový univerzálny systém spoločnosti by tiež mohol urýchliť rozšírenie bezdrôtového nabíjania, čoskoro by sa s vlastnými riešeniami mohli pridať aj ostatní výrobcovia. Podľa analytika Ryana Sandersona z IHS, sa do roku 2018 očakáva zvýšenie dopytu po bezdrôtových prijímačoch z 20 na 700 miliónov kusov.

Zdroj: phonearena

8.1.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+