MojAndroid

MediaTek oficiálne predstavil svoj najnovší čip MediaTek MT6592, ktorý opisuje ako pravé osemjadrové riešenie pre mobilné zariadenia. Tieto správy prichádzajú po tom, čo sme vás informovali o smartfóne UMI X2S, ktorý bol vybavený rovnakým čipom a otestovaný v AnTuTu. MT6592 je vybavený pokročilým osemjadrovým procesorom, ktorý podľa informácií zachováva rovnováhu medzi výkonom a spotrebou energie. Podobné riešenia zaujímajú aj ostatných výrobcov. Samsung už dávnejšie používa vo svojich zariadeniach osemjadrové čipy big.LITTLE. Tieto však nepoužívajú k výpočtom všetkých osem jadier súčasne, ale sú rozdelené na dva funkčné bloky. Aj LG plánuje predstaviť koncom roka svoj vlastný osemjadrový čip, ten sa však bude po riešenie od Samsungu.

MediaTek MT6592

Nový čip od Mediateku je vyrobený 28 nm technológiou výroby a každé z jeho ôsmich jadier je schopné zvládnuť taktovaciu frekvenciu 2 GHz. Optimálny výkon procesora majú zabezpečiť plánovacie algoritmy, ktoré upravujú výkon čipu na základe sledovania teploty a spotreby energie. Čip je tiež vybavený výkonnou osemjadrovou grafikou a podporuje prehrávanie 4K videa. Je vybavený dual-band Wi-Fi (801.11n), Bluetooth a GPS modulom, podporou pre Miracast a FM rádiom. Zaujímavosťou sa stáva technológia ClearMotion, ktorá konvertuje video sosnímkovou frekvenciou 24/30 fps na video s 60 fps. Výsledkom je podľa všetkého plynulejšie prehrávanie.

Zariadenia so systémom Android Jelly Bean a integrovaným MT6592 by sa mali na trhu objaviť ešte koncom roka, pričom zariadenia s Android KitKat sú naplánované až na budúci rok. Ak vás zaujímajú výsledky benchmarku v aplikácií AnTuTu, ktoré nie sú mimochodom veľmi oslnivé, prečítajte si článok, na ktorý odkazuje TIP nižšie.

Náš tip
Prvý smartfón s “pravým” osemjadrovým procesorom predstavený, rekordy trhať nebude

Zdroj: GSMarena

20.11.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+