MojAndroid

Po tom, čo LG predstavilo na CES Lifeband Touch a slúchadlá pre monitoring srdcovej aktivity sa na veľtrhu objavilo aj ďalšie príslušenstvo, tentokrát od spoločnosti Sony. Kuni Suzuki, prezident a CEO Sony Mobile predstavil na pódiu počas tlačovej konferencie “najmenší gadget, ktorý Sony kedy vytvoril”. Reč je o zariadení Sony Core, ktoré podobne ako produkty LG slúži na sledovanie fyzickej aktivity svojho používateľa.

sony-core

Sony Core sa narozdiel od iných produktov tejto kategórie venuje aj sociálnemu životu používateľa. Okrem toho, že dokáže sledovať váš pohyb alebo ako dlho spíte, udržiava si tiež prehľad o zhotovených fotografiách, hudbe, ktorú práve počúvate a ako často komunikujete s jednotlivými priateľmi. Všetky tieto údaje sú samozrejme sústredené v mobilnej aplikácií, kde ich môžete sledovať. Core sa pripája k smartfónom pomocou Bluetooth, prostredníctvom ktorého odosiela dáta so senzorov (dáta zbiera a ukladá aj keď smartfón nie je v dosahu). Tieto sú potom v aplikácii zmiešané s uvedenými sociálnymi údajmi.

Suzuki sa však ospravedlňoval, že avizované príslušenstvo zatiaľ nie je dokončené a Sony je v jednaniach s výrobcami tretích strán, aby Core získal veľkú škálu príslušenstva, akým je napríklad farebný náramok. To znamená, že finálnu podobu Sony Core ešte uvidíme niekedy v budúcnosti.

MojAndroid.sk vám prináša všetky Android novinky z CES 2014.

Zdroj: techcrunch

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+