MojAndroid

Minulý rok dokázal Google celému svetu, že Android nie je len tak hocijakým operačným systémom, ale tým najlepším, čo vo svojom mobilnom zariadení môžete mať. Dôkazom je nielen množstvo správ o tom, že Android je dlhodobo jednotkou na trhu s mobilmi a tabletmi, ale aj fakt, že sa minulý rok predala viac ako 1 miliarda zariadení s Androidom. Informovala o tom spoločnosť Strategy Analytics, ktorá uviedla aj fakt, že v roku 2013 sa na porovnanie predalo 800 miliónov zariadení s logom robota na balení.

statistiky android 2014

V roku 2014 sa celkovo predalo 1,3 miliardy mobilov a tabletov, Android tak bol na 81% všetkých predaných zariadení. Zle na tom nebol ani Apple, ktorý predal 192,7 milióna mobilných prístrojov, čím si vyslúžil 15% trhu. Smartfóny s Windows Phone predstavovali 3% z celkového počtu zariadení, predalo sa ich približne 38,8 milióna. Zariadenia s akým systémom máte doma vy?

Zdroj: StrategyAnalytics

29.1.2015

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+