MojAndroid

Tohtoročný seriál Android Vianoce sme odštartovali naším listom Ježiškovi. Dnes však už pokračujeme ďalšou časťou, v ktorej si predstavíme niektoré smartfóny, ktoré sa môžu pochváliť prívlastkom “najdrahší”. V tomto dieli vám teda prinášame tipy na Androidy, ktorých cenovky sa vyšplhali na hranicu tisícok eur. Väčšina z vás bude pri pohľade na ne prevracať očami, pre niekoho sú však stelesnením, luxusu, krásy a dokonalosti. Za tú si však poriadne priplatíte. Začneme teda pekne postupne, od najlacnejšieho až po tie najdrahšie kúsky.

Náš tip
SÚŤAŽ: Android Vianoce s portálom MojAndroid.sk: splníme vám želanie [2013]

Zlatý HTC One a Samsung Galaxy S4

Luxusný HTC One a Samsung Galaxy S4 ponúka spoločnosť Goldgenie. Modely pokryté 24-karátovým zlatom sa svojim dizajnom od svojich originálov nijako výrazne neodlišujú. Taktiež ich špecifikácie ostávajú rovnaké. Samozrejme, rozdielom je cena, za ktorú si ich môžete kúpiť. Použitie zlata sa podpísalo na výslednej sume, ktorá sa vyšplhala na 2290 €.

gold_htc_one_1_1

Spoločnosť Goldgenie však ponúka aj HTC One a Galaxy S4 zdobený ružovým zlatom alebo platinou. Cena tak môže byť ešte vyšia a pri obidvoch modeloch sa pohybuje v rozmedzí od 2300 do 2500 EUR.

samsung_s4_2_1

Tag Heuer Merediist 2

Telo smartfónu je vyrobené z nehrdzavejúcej ocele, do ktorého je vsadený 2,4 palcový displej ( 320×240 pixelov) pokrytý sklom zo zafírového kryštálu. Vo vrchnej časti je umiestnený ešte ďalší OLED displej, ktorý zobrazuje aktuálny čas. Zadný kryt môže tvoriť niekoľko druhov materiálov vrátane krokodílej kože. Telo zariadenia váži 154 gramov a má rozmery 119 mm x 48 mm x 12 mm. Okrem konštrukcie je najzaujímavejšia batéria, ktorá podľa výrobcu vydrží až 28 dní na jedno nabitie a dual SIM funkcionalita. Z ďalších parametrov spomenieme 5 Mpix fotoaparát či 8 GB vnútornej pamäte. Telefón má tiež prístup k 24/7 concierge službe. Jedným stlačením tlačidla je možné spojiť sa s človekom, ktorý zariadi všetky vaše požiadavky.  Pretože sa jedná o luxusnú značku, luxusná je aj jeho cena, ktorá je 3300 libier, čo je v prepočte niečo cez 3900 €

ELEGANCE_mobile_phone_TH4M12A11___TAG_Heuer

Vertu Constellation

Aj v prípade Vertu Constellation je displej ochránený zafírovým sklom o hmotnosti viac ako 100 karátov, ktoré je takmer nepoškriabateľné. Samotný displej so zlepšeným kontrastom ponúka HD rozlíšenie na 4,3-palcovej uhlopriečke. Šasi zariadenia je zas vyrobené z titánu, ktorý je 2,5-krát silnejší než nerez, no ponúka iba polovičnú hmotnosť. Telo s hmotnosťou až 179 gramov  a rozmermi 142 x 70 x 11,2 mm zdobí na zadnej strane teľacia koža z alpského dobytka v prevedení čiernej, oranžovej, červenej, kapučínovej a mocca farbe.

Vertu_Constellation_2

Srdcom tohto skvostu je 2-jadrový procesor Qualcomm Snapdragon s taktom 1,7 GHz, doplnený o 512 MB pamäte RAM, 32 GB úložný priestor a 1800 mAh batériu, ktorá by mala zvládnuť bezproblémovo 14-hodinovú prevádzku na jedno nabitie. V stave núdze poteší 17 dňová výdrž v stand-by režime 2G siete. Novinka tiež ponúka operačný systém Android 4.2 Jelly Bean, dvojicu 13 a 1,3 Mpix fotoaparátov, Wi-Fi, NFC, podporu pre rýchle mobilné siete a Bluetooth 4.0. Cenovka tohto smartfónu nijako nesklame – stojí 4900 €.

Vertu Ti

Britská spoločnosť Vertu patrí vo svete technológii a luxusu k zvučným značkám. V jej portfóliu prémiových zariadení samozrejme nechýbajú ani tie s operačným systémom Android, jedným z nich je aj Vertu Ti. Vyrobený je z odolného titánu, pričom displej je chránený zafírovým kryštálom. Okrem toho tu nájdete aj malú porciu zlata, prípadne malý rubín na bočnom tlačidle.

Vertu-Ti-Android-smartfon-2 Vertu-Ti-Android-smartfon1

Ako to však už býva, vnútornosti už až tak príťažlivé nie sú. V útrobách  sa teda skrýva len priemerný dvojjadrový procesor pracujúci na frekvencií 1.7 GHz, menší 3,7-palcový WVGA displej (800 × 480 pixelov), 8 MP zadná kamera s možnosťou natáčať videa v rozlíšení 1080p a predná 1,3 MP kamera. Vnútorná kapacita je výborných 64 GB a o rýchle pripojenie k dátovej sieti sa postará bezdrôtová technológia DC-HSDPA. Operačný systém Android je vo verzii 4.0 Ice Cream Sandwich. Cena sa môže zdať neuveriteľná – 7900 EUR.

http://www.youtube.com/watch?v=xXekaD6O2OE

Savelli Jardin Secret

Nakoniec vám predstavujeme jeden z najdrahších kúskov, ktoré si môžete kúpiť. Vlastne je ich viac a pochádzajú od známeho finančníka Alessandra Savelliho. Ten odhalil set 11 zariadení s názvom Jardin Secret ukrývajúce medzi sebou najmä módne skvosty, ktorých cenovka začína na neuveriteľných 7000 eurách. Väčšina z nich pracuje pod operačným systémom Android, výrobca však oficiálnu technickú špecifikáciu neuvádza.

black insane

Telo je vyrábané v prevedení čierneho aligátora, modrej perly, či dokonca trblietavého leguána (v originále Blue Ostrich, Black Alligator a Pearly Iguana). Zariadenia sú naviac doplnené o luxusné kamene a 18-karátové ružové zlato, čo im nepochybne pridáva na luxuse a hlavne cene. Okrem jemných kriviek vytvorených zo zlata a špeciálneho porcelánu prinesú aj také vychytávky, ako zafírové sklíčko na displeji, či dokonca špeciálne zvonenia vytvorené DJ-om Stéphanom Pompougnacom.

black_insane_4

Cena modelov označovaných ako Élégante nezávratne stúpa až na hranicu 90 000 EUR. Najdrahším a najvyšším modelom v rade luxusných smartfónov je Black Insane, ktorého telo disponuje až 75 diamantmi v tvare kvádra.

Na článku spolupracovali Ondrej Ličko a Michal Chovaňák

9.12.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+