MojAndroid

Asi každý z vás už postrehol zmenu, ktorá nastala v obchodných centrách a na námestiach našich miest. Vianočná výzdoba, rozvoniavajúce vianočné trhy, či nákupný ošiaľ a hľadanie stromčeka, alebo tých pravých darčekov, sa postupne stávajú realitou každého z nás. Niekto si necháva túto činnosť až na poslednú chvíľu, naopak, iní už teraz začínajú rozmýšľať nad vhodným darčekom. A práve s jeho výberom sme sa vám v redakcii aj tento rok rozhodli pomôcť. Ak uvažujete nad kúpou tabletu, smartfónu alebo zaujímavého príslušenstva, tak potom ste na pravom mieste. V tohtoročnom seriáli Android Vianoce 2013 sme si pre vás totižto pripravili zaujímavé tipy na zariadenia všetkého druhu a v rôznych cenových kategóriách. Podobne ako minulý rok, sme sa však najskôr rozhodli napísať vlastný list Ježiškovi :).

Náš tip
Orange Android Roka 2013: poznáme najobľúbenejšie Android smartfóny a tablety na Slovensku

android-christmas-new-year-1920x1080

List Ježiškovi od šéfredaktora

Milý Ježiško, tento rok sa špeciálne teším na Vianoce a verím, že si ich skutočne vychutnám. Počas roka sme toho zažili a stihli spraviť fakt neúrekom, takže vianočné sviatky budem oddychovať. Napríklad aj pri počúvaní hudby cez slúchadlá Beats executive a svoj tablet Sony Xperia Tablet Z. Zo smartfónov ma v poslednej dobe najviac poteší novinka Nexus 5. Budem si tak vychutnávať Android KitKat naplno :-) 

Fero Chovaňák

Na Vianoce si prajem predovšetkým pokoj, ktorý je pre mňa asi dôležitejší ako všetky vianočné darčeky. Rodinné stretnutia, posedenia s priateľmi je to, čo pre mňa predstavuje skutočnú hodnotu tohto obdobia. Samozrejme, niekde hlboko vnútri túžim aj po nejakých tých technologických hračkách (smiech). Tento rok si neprosím žiadny nový smartfón. HTC One vlastním už viac ako pol roka a som s ním veľmi spokojný. Má síce svoje muchy, momentálne ma však žiadny iný smartfón neoslovil natoľko, aby som ho chcel vymeniť. Tento rok by som si so širokej ponuky zariadení pod stromčekom rád našiel tablet od Apple. Áno, dobre čítate. Svojim dizajnom a parametrami na mňa zapôsobil nový iPad mini s retina displejom. Nielenže mi vyhovuje svojimi rozmermi a displejom s pomerom strán 4:3, ale zároveň by bol aj mojím oknom do sveta konkurenčného OS. Ako redaktor chcem mať prehľad o dianí na všetkých frontoch a tablet od Apple by mi v tom výrazne pomohol. Ocenil by som však, keby Ježiško tento rok pribalil k darčekom nejaké tie bezdrôtové slúchadlá, ako napríklad nami testované Creative Sound Blaster Evo ZxR.

Ondrej Ličko

Milý Ježiško, tento rok by som si pod stromčekom rád našiel rušičku signálov, aby som si aspoň na chvíľu mohol oddýchnuť od každodennej rutiny a vypnúť nielen smartfón, počítač a tablet, ale aj hlavu. Určite ma ale poteší, ak mi k rušičke pribalíš niečo, s čím by som sa počas tohto obdobia mohol zabaviť. Veľmi rád by som si pod stromčekom našiel dobrú knižku, PSP (Ponožky-Slipy-Papuče) a určite ma poteší aj nejaké nové oblečenie, aby som aspoň cez sviatky vyzeral dobre. Na oplátku ti sľubujem, že budem celý rok opäť dobrý a poslušný. Ak ti v rozpočte ostanú ešte nejaké drobné, mohol by si mi dopriať 3-metrový microUSB kábel na nabíjanie mojich Android zariadení, pričom by sa mi určite hodil aj nový mobil – napríklad LG G2, ktorý sa mi veľmi páči. Aby som držal krok s dobou, mohol by si mi pribaliť aj niektorý z nových tabletov, napríklad Nexus 7 2013. Však ty vieš, že ho využijem najmä na prácu :-)

Branislav Caban

Milý Ježiško, ja sa Ti chcem hneď na úvod poďakovať, pretože najcennejšie darčeky si mi dal už v lete. Dostal som prácu, ktorá je nesmierne zaujímavá, skvelého šéfa, sympatických kolegov, ktorí mi pomáhajú a stali sa aj mojimi dobrými kamarátmi. Splnil sa mi tak celoživotný sen – prvýkrát v živote robím to, čo ma naozaj baví. Okrem toho si mi priniesol stabilitu aj do osobného života a po dvoch zlých rokoch môžem na konci tohto aktuálneho s potešením povedať, že to bol vydarený a úspešný rok. Za tieto darčeky som Ti úprimne vďačný a preto už nežiadam žiadne iné dary materiálnej povahy. Moje mobilné zariadenia, hoci nepatria medzi horúce novinky, mi slúžia spoľahlivo, zvykol som si na ne a nepotrebujem novšie. Prajem si len, aby aj nasledujúci rok bol aspoň taký úspešný ako tento, nech sa mi darí písať prínosné články, ktoré našich čitateľov zaujmú, aby sa na našu stránku mohli radi vracať. Moje posledné vianočné želanie sa týka nášho Android Magazínu, ktorý v decembri zavŕši prvý rok svojej existencie – dovolím si vysloviť prianie, aby sa nám ho aj naďalej darilo vydávať v takej kvalite, ako doteraz a nech aj v roku 2014 každý mesiac zaujme tisícky čitateľov.

Michal Chovaňák

Vianoce vnímam predovšetkým ako obdobie v roku, kedy získa človek aspoň pár dní priestor na oddych z pracovného života a môže sa naplno venovať svojej rodine, priateľom a samozrejme vynikajúcemu domácemu jedlu a koláčom :-). Čo sa týka darčekov ktoré by som si chcel nájsť pod stromčekom, tak vzhľadom na fakt, že vďaka práci mám tie najnovšie smartfóny a tablety neustále k dispozícii, z tejto oblasti si osobne neprajem nič. Potešil by ma nový objektív k zrkadlovke, s ktorým sa pravdepodobne obdarujem sám, no ak by som mal vám odporučiť nejaký Android, rozhodne by to bol Nexus 5 alebo LG G2. Ak chcete potešiť nežné pohlavie, určite by som porozmýšľal nad Samsung Galaxy S4 mini, ktorý často vídavam v ženských rukách alebo by som zvolil Xperiu SP či HTC One mini. V prípade, že premýšľate nad tabletom za rozumnú cenu, ešte stále som toho názoru, že Nexus 10 je tou správnou voľbou. V prípade menšieho Nexusu 7 II by som porozmýšľal, pretože sedem palcov a ešte k tomu s pomerom 16:9 nie je pre mňa ideálna predstava o tablete. Každopádne, som presvedčený, že čokoľvek čo darujete svojim blízkym im spraví nesmiernu radosť. Ak chcete na Vianoce obdarovať aj seba, treba si premyslieť všetky fakty na čo dané zariadenie budete využívať a podľa toho sa prebojovať dlhým zoznamom produktov s Androidom. 

Vaše želanie sa môže stať skutočnosťou

A čo by ste si želali pod stromček vy? Napíšte nám do komentára, aký darček by ste radi privítali, prípadne chystáte prekvapenie pre niekoho zo svojich blízkych a známych. A nezabudnite sa zapojiť aj do našej vianočnej súťaže – navštívte stránku AndroidVianoce.sk :-)

6.12.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+