MojAndroid

Nositeľné technológie zažívajú veľký boom a podľa viacerých odborníkov predstavujú obrovské miesto na trhu. Dôkazom sú aj inteligentné hodinky Galaxy Gear od Samsungu, ktorému sa doposiaľ podarilo predať viac než 800-tisíc kusov. V budúcnosti by sme sa však mali dočkať celkom odlišného typu doplnkov a tým je inteligentná parochňa. Nech už sa to zdá akokoľvek absurdné, dokazuje to nový patent podaný spoločnosťou Sony.

Sony inteligentna parochna

Parochňa je v patentovom podaní popisovaná, ako “výpočtové zariadenie na nosenie, ktoré pokrýva aspoň časť hlavy používateľa a skladá sa z aspoň jedného senzora pre spracovanie vstupných dát a komunikačného rozhrania, ktoré je spojené s procesnou jednotkou pre komunikáciu s druhým výpočtovým zariadením.”  Parochňa bude komunikovať s partnerským zariadením a bude napríklad svojho používateľa informovať ak sa niečo deje na smartfóne pomocou vibrácií. V patente sa Sony zmieňuje aj o fotoaparáte, ultrazvukovom snímači pre detekciu okolitých objektov alebo o laserovom ukazovadle.

Podľa Sony je parochňa najlepším miestom pre ukrytie elektronických zariadení, pretože si človek inštinktívne chráni svoju hlavu viac, ako iné časti svojho tela. Jej využitie vidí napríklad aj na prepínanie slajdov počas prezentácie tým spôsobom, že spíker sa dotkne svojej kotlety. Čo myslíte, bude parochňa budúcnosťou nositeľných technológií?

Zdroj: gizmodo

25.11.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+