MojAndroid

Google sa už dávnejšie pohrával s myšlienkou, ako vylepšiť obchod Play pre zariadenia s väčšou uhlopriečkou displeja. Nájsť aplikácie, ktoré sú prispôsobené pre tablety nebola doteraz ľahká úloha, no Google prináša novinku, ktorá by súčasnú situáciu mala zmeniť. Spoločnosť totižto zaviedla novú sekciu, ktorá bude obsahovať len aplikácie prispôsobené behu na tabletoch.

framed_designed-tablets

Nová sekcia bude majiteľom tabletov po aktualizácii zobrazená automaticky. Optimalizované aplikácie sa objavia zatiaľ len v TOP prehľadoch v hornej lište na domovskej stránke a vďalších kategóriach, ako Najobľúbenejšie platené,  Najobľúbenejšie zdarma, Najpredávanejšie a iné. Aplikácie, ktoré nebudú zodpovedať kritériám bude stále možné zobraziť. V menu však bude nutné prepnutie na “Aplikácie dizajnované pre smartfóny”.

Pre developerov to znamená, že musia skontrolovať svoje aplikácie v Developerskej konzole a zistiť či spĺňajú kritéria optimalizácie pre tablety. Nevýhodou je, že aplikácia sa musí nachádzať vo vyššie spomínaných TOP listoch. Ak tam nie je, nebudú pre ňu zmeny na obchode Play veľmi platné. Pri klasickom vyhľadávaní už totižto triedenie na tabletové a smartfónové aplikácie nefunguje.

Novú funkciu obchodu Play Google sprístupňuje postupne a mala by sa na vašich zariadeniach objaviť v priebehu niekoľkých dní. Developeri, ktorí sa chcú uistiť, že ich aplikácia je pripravená pre použitie na tabletoch, môžu skontrolovať tipy od spoločnosti Google. Nájdete ich na stránke Android developers.

Zdroj: Google+

22.11.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+