MojAndroid

LG údajne testuje vlastný procesor, ktorý má niesť označenie Odin. Správy o ňom sa objavili už dávnejšie a spomínalo sa aj jeho použitie v súčasnej vlajkovej lodi spoločnosti. Nakoniec to však LG pravdepodobne nestihol a vydanie smartfónu s vlastným procesorom odložil. Podľa najnovších správ však od jeho vývoja neupustil a chce ho použiť v nástupcoch súčasných vlajkových modelov smartfónu LG G2 a tabletu LG G Pad.

Náš tip
Qualcomm predstavil Snapdragon 805. Taktovaný je na 2,5 GHz, prehrá aj Ultra HD video

Testujeme vlajkovú loď LG G2

Na fotografii súčasná vlajková loď LG G2

Ako informuje DigitalTimes.co.kr, LG pripravuje štvor a osemjadrovú verziu procesora s architektúrou Cortex-A15. Viacjadrová konfigurácia by mala prísť v rozložení jadier  big.LITTLE, čo znamená, že štyri jadrá budú typu Cortex-A15 taktované na frekvenciu 2.2 GHz. Zvyšné štyri budú aktívne pri menej náročných operáciach a pôjde o Cortex-A7 jadrá s maximálnym taktom 1,7 GHz. Ako grafický čip má byť použitý Mali-T604/T624 (pri 4-jadrovom čipe) a T720/T760, ktorý ARM oznámil len niekoľko týždňov dozadu. Výroby nových procesor sa má zhostiť taiwanský výrobca kremíkových čipov TSMC.

Menej výkonný procesor má byť použitý spoločnosťou predovšetkým v jeho inteligentných televízoroch. Výkonnejšieho súrodenca chce použiť v smartfónoch a tabletoch. Samozrejme, treba ešte počkať na oficiálne prehlásenie od LG alebo ďalší únik informácií, ktoré by tieto správy potvrdili.

Zdroj: unwiredview

22.11.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+