MojAndroid

Domov každého technologického nadšenca je plný IT hračiek a prístrojov. Všetky ponúkajú rôzne funkcie, avšak jednu vec majú spoločnú – napájanie. Každá vychytávka potrebuje energiu zo siete, no predstavte si, že by vaša predĺžovačka bola rovnako “vychytávkou”, ktorú by ste ukazovali svojim známym. Presne takou totiž chce byť Smart Power Strip, inteligentná predĺžovačka, ktorá má dokonca aj vlastnú mobilnú aplikáciu pre iOS a Android zariadenia.

857bdf8d2eb44c71adae6cc0379838f3_large

Smart Power Strip je jedna z mála predĺžovačiek, ktorá vás dokáže zaujať. Pomocou jej aplikácie, ktorú si pohodlne nainštalujete do svojho Androidu, môžete ovládať všetky zariadenia, ktoré do predĺžovačky pripojíte. Bezdrôtovo tak môžete rozsvietiť lampu, večer vypnúť televízor alebo si otvoriť garážové dvere, kým idete k autu. To však nie je všetko, nakoľko cez mobilnú aplikáciu dokážete sledovať aj spotrebu pripojených zariadení a ovládať ich mimo domova – cez mobilné dáta alebo vzdialenú Wi-Fi, pričom sú dostupné aj funkcie automatického zapínania/vypínania produktov či možnosť prepojiť systém s bezdrôtovými snímačmi v domácnosti. Predĺžovačka Smart Power Strip je momentálne v štádiu vývoja a hľadania sponzorov, ktorých autori hľadajú cez portál pre začínajúce projekty KickStarter. Ak v ňom podporíte projekt sumou $99, môžete takúto predĺžovačku získať aj vy. Kto z vás si ju kúpi?

Zdroj: Engadget

20.11.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+