MojAndroid

Z kategórie nositeľnej technológie sa najčastejšie spomínajú okuliare Google Glass a inteligentné hodinky, ktoré sú dnešným trendom. Stále sa rozpráva, že tieto zariadenia našli dieru na trhu a záujem používateľov o produkty tohto typu má rastúcu tendenciu. Pochopili to aj výrobcovia či start-upy a na trhu sa preto objavú čoraz častejšie novinky práve z tejto oblasti. Spoločnosť Berg Insight dokonca predpokladá, že nositeľné technológie dosiahnú 64 mil. zásielok do roku 2017.

Nexus hodinky

Analytik spoločnosti, Johan Svanberg hovorí, že trh nositeľných technológií by mal rásť rýchlejšie, pretože “prichádza dokonalá búrka inovácií v bezdrôtovej technológii, senzorovej technológii, cloud službách, hlasových rozhraniach pre používateľa a v mobilnom výpočtovom výkone”

Prvý boom spojený nositeľnými technológiami je možné vidieť v roku 2012, kedy dodávky podľa odhadov dosiahli 8,3 miliónov jednotiek, čo je viac než dvojnásobný nárast v porovnaní s 3,1 mil. dodávok v roku 2011. Preto nie je prekvapivé, ak počas ďalších štyroch rokov uvidíme nárast zásielok osemnásobne vyšší, než v minulom roku. Vysoké čísla podporujú aj špekulácie, že okrem Sony a Samsungu pripravujú produkty z kategórie inteligentných hodiniek aj spoločnosti ako je Google, Apple, Microsoft, Nokia a iní.

Zdroj: bgr.com

28.10.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+