MojAndroid

Hoci sa Samsung Galaxy S4, vlajková loď Samsungu, predáva ešte len asi šesť mesiacov, v Nemecku sa už objavilo množstvo používateľov, ktorí sa sťažujú na problémy súvisiace s batériou. Sťažnosti sa týkajú rýchleho samovoľného vybíjania batérie, resp. výrazného poklesu schopnosti udržať sa v nabitom stave. Čo je však ešte horšie, niektoré batérie majú tendenciu „napuchnúť“, čo môže byť potenciálne veľmi nebezpečné a viesť až k výbuchu. O podobných prípadoch, ktoré sa týkajú práve Galaxy S4 a SIII, sme vás už v minulosti informovali.

Náš tip
Samsung Galaxy S4 sa vznietil počas nabíjania

Náš tip
Samsung Galaxy S III explodoval dievčaťu priamo vo vrecku nohavíc

O probléme informovala nemecká stránka MobiFLip, odvolávajúca sa na dôveryhodný zdroj z prostredia mobilného operátora. Podľa zdroja, ktorý je u operátora zamestnaný, sa spomínané problémy týkajú až 30% všetkých predaných kusov a u operátora evidujú rapídny nárast reklamácií.

Batéria Galaxy S4

Postupné opotrebovávanie a znižovanie kapacity batérie je prirodzeným javom, ale ak sa niečo podobné prejaví už po polroku  a navyše veľmi prudko, signalizuje to jednoznačne výrobnú chybu batérie. Otázkou zostáva, čo ju mohlo spôsobiť. Je možné, že sa jedná o problém, ktorý sa prejavuje až v horizonte niekoľkých mesiacov a preto Samsungu pri testovaní unikol. Každopádne, bude zaujímavé sledovať, ako sa k problému spoločnosť postaví, či ho uzná ako oprávnený a postihnutým majiteľom prizná nejakú formu kompenzácie. Reagovať by však v Samsungu mali rýchlo a jednoznačne, nakoľko sa nejedná o prvý podobný problém s batériami v ich prístrojoch.

Treba podotknúť, že spomínané problémy sa zatiaľ týkajú len jednej krajiny – Nemecka – čo by mohlo napovedať, že chybná bola len jedna séria, či „várka“ batérií. Niečo podobné sa už stalo viacerým spoločnostiam, vrátane Sony, Dell či Apple, aj keď je pravda, že v ich prípade boli chybné batérie v laptopoch, nie v smartfónoch.

Zaujímavé je, že v diskusii zdrojového článku na portáli androidbeat.com sa na podobný prípad sťažuje aj používateľ zo Slovenska s nickom MaTTo. Zaregistrovali ste aj vy niečo podobné u vášho Galaxy S4?

Zdroj: androidbeat.com, sammobile.com

12.10.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+