MojAndroid

Jednou z oblastí, kde používatelia mobilných zariadení a potenciálni kupcovia hľadajú každý rok výrazné zmeny je fotoaparát v smartfónoch. Výrobcovia sú teda doslova nútení vyvíjať, či zlepšovať snímače, aby prekonali konkurenciu a uspokojili dopyt zo strany spotrebiteľov. Samsung si je toho vedomý, čo dokazuje predstavenie nového snímača ISOCELL, ktorý podľa slov spoločnosti výrazne zlepší kvalitu obrazu a používateľskú skúsenosť.

ISOCELL snímac

Samsung na svojom oficiálnom blogu vysvetľuje, že kvalitu obrazu zo snímača určuje množstvo svetla, ktoré je zachytávané jednotlivými pixelmi. Tlak trhu pre vyššie rozlíšenie a lepšiu kvalitu obrazu bez toho, aby sa zväčšili rozmery snímača donútili výrobcov pixely zmenšovať a zároveň zlepšovať ich výkonnosť.

Nové riešenie ISOCELL od Samsungu nadväzuje na známu technológiu obrazového snímača Back Side Illumination alebo BSI, o ktorej je spoločnosť presvedčená, že čelí obmedzeniu pre zlepšenie kvality, pri neustálom zmenšovaní veľkosti pixelov. ISOCELL technológia vytvára fyzické bariéry medzi susednými pixelmi s  cieľom izolovať každý pixel. Izolácia umožňuje zbieranie väčšieho množstva fotónov a minimalizuje elektrické presluchy medzi nimi (o 30%). Technológia tiež zlepšuje aj parameter full well capacity (FWC) tiež o 30%, čo vedie k zväčšeniu dynamického rozsahu.

ISOCELL snímac

Technológia ISOCELL zatiaľ čaká na pridelenie patentu, no Samsung už začal s prípravou 8-megapixelového snímača S5K4H5YB, ktorý využíva 1,12 um ISOCELL pixely. Dostupnosť pre trh sa odhaduje na 4. kvartál tohto roka. Takmer ihneď sa tiež objavili špekulácie, že Samsung využije snímač vo svojej ďalšej vlajkovej lodi, čo je samozrejme pochopiteľné, ak ponúkne naozaj výrazné zlepšenie.

Zdroj: samsungw

24.9.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+