MojAndroid

Možno ste si niekedy všimli, že všetky produktové fotografie spoločnosti HTC majú na displejoch uvedený čas 10:08. Čo je také zaujímavé na tomto čase, keď ho uznáva aj výrobca takých rozmerov ? Nemá to nič spoločné s predstavením produktu, ani s časom narodenia zakladateľa spoločnosti a nesúvisí to ani s mobilným priemyslom. Pretože táto téma nebola spočiatku objasnená, vzniklo niekoľko teórií a jedna z nich má čo dočinenia s marketingom analógových hodiniek. Výrobca totižto často volí umiestnenie značky pod číslom 12. Ručičky sú v tejto pozícii symetrické a neblokujú logo značky. Takisto neblokujú ani dátum, ak ho hodiny ponúkajú. Iní sa domnievajú, že hodiny v tejto pozícii pripomínajú usmievavú tvár, čo je známkou pozitivity. Čo je však pravda ?

HTC cas 10 08

Teória, ktorá bola nakoniec potvrdená spoločnosťou HTC je, že 10:08 je čas kedy je zapnutých najviac číselných segmentov digitálneho času v 12 hodinovom režime, čo ubezpečuje, že displej funguje v poriadku. Spoločnosť tak vzdáva hold digitálnemu veku alebo jednoducho ich dizajnér poznal túto zákonitosť a vytvoril ono pravidlo. Všimli ste si niekedy čas 10:08 na fotografiách produktov HTC ? 

Zdroj: HTC

18.7.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+