MojAndroid

Horolezci, ktorí sa chystajú na náročný výstup na najvyššiu horu sveta Mount Everst budú môcť teraz bezproblémovo streamovať video pomocou mobilných zariadení. Spoločnosť Huawei spolu s China Mobile totižto nasadili mobilnú technológiu LTE s rýchlym prenosom dát na základňovej stanici, z ktorej horolezci lezú na vrchol. Informoval o tom renomovaný denník The Telegraph.

Mount Everest LTE

Prezident spoločnosti Huawei Wireless Networks David Wang uviedol: „Sprístupnenie 4G siete na Mount Evereste predstavuje dôležitý míľnik vo vývoji globálnej technológie LTE TDD. Sme veľmi radi, že sa to podarilo a tešíme sa na spoluprácu s ďalšími mobilnými operátormi na celom svete, s ktorými prinesieme širokopásmové služby kedykoľvek a kdekoľvek.“Huawei a China Mobile pôsobia na MOunt Evereste už niekoľko rokov a nové 4G pripojenie na základnej stanici vytvorili najmä kvôli zvýšeniu bezpečnosti horolezcov.

Náš tip
Z Mount Everestu bol uskutočnený prvý videohovor

Zdroj: The Telegraph

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+