MojAndroid

Spoločnosť Garmin, ktorá je známa pre svoje riešenia v oblasti navigácie informovala o vývoji prvého prenosného HUD (Head-Up Display), schopného komunikovať s vašim smartfónom. Spoločnosť tento projekt popisuje ako inovatívny nový spôsob prezerania navigačných informácií v automobile. Malé zariadenie umiestnené na palubnej doske totižto dokáže prostredníctvom Bluetooth komunikovať s aplikáciou NAVIGON alebo systémom Garmin StreetPilot a projektovať smer jazdy, rýchlosť a iné informácie na priehľadnú fóliu na čelnom skle. Takéto riešenie má zvýšiť bezpečnosť a znížiť rozptýlenie vodiča pri jazde najmä vďaka tomu, že informácie sú zobrazené v priamej viditeľnosti vodiča.

Garmin HUD automobil

Informácie sú na čelnom skle prezentované jednoduchým spôsobom a zobrazované sú informácie o smere jazdy, vzdialenosť do nasledujúcej križovatky, aktuálnu rýchlosť, predpokladaný čas príchodu a pomáha tiež usmerňovať prevádzku na preplnenej diaľnici. Vodičovi sú okrem toho ponúknuté varovania o dopravných situáciách a umiestnenia radarov. Displej automaticky upravuje jas, takže projekcia je jasne viditeľné na priamom slnku ako aj v noci. Zariadenie zatiaľ nie je oficiálne k dispozícií aj napriek tomu, že spoločnosť odoslala tlačové správy po všetkých médiách. Prístroj ešte nezískal FCC certifikáciu, no Garmin si musí byť veľmi istý, že bude schválený. Podľa informácií, HUD sa bude predávať za 129,99 dolárov a k dispozícií bude na internetovom obchode spoločnosti niekedy v lete.

Zdroj: Garmin

 

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+