MojAndroid

HTC publikovalo predbežné hospodárske výsledky za jún a celý druhý kvartál tohto roka. Oproti predchádzajúcemu mesiacu zisk spoločnosti poklesol o takmer 24%, pričom ešte v máji spoločnosť zaznamenala medzimesačný nárast 48%. Oproti júnu v minulom roku poklesol zisk spoločnosti o viac ako 26%.

HTC One tlacidlo logo

Celkové príjmy spoločnosti za 2Q činia 2,36 miliardy dolárov so ziskom na akciu vo výške 0,05$ a ziskom 41,6 milióna amerických dolárov. V 1Q 2013 sa príjmy taiwanského výrobcu pohybovali na úrovni len 1,42 miliardy dolárov. Zlepšenej situácii v 2 kvartáli vďačí najmä novinke HTC One, ktorej predaj sa poriadne rozbehol až v máji. Oproti minulému roku je však pokles výrazný. Spoločnosti sa vtedy v druhom kvartáli podarilo nadobudnúť príjmy vo výške 3 miliardy so ziskom 250 miliónov dolárov.

Nasledovné obdobie a predstavenie ďalších pripravovaných noviniek rozhodne o ďalšom napredovaní spoločnosti a o tom, či sa jej podarí zvýšiť svoje príjmy. Už v 3Q sa totižto plánuje vydanie mini verzie vlajkovej lode HTC One mini a tabletofónu One Max. Výrobca medzitým predstavil aj lacný Desire 200 a model strednej triedy Desire 600.

Zdroj: engadget

5.7.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+