MojAndroid

Nástupca minuloročného modelu LG Optimus G by mal tento rok ponúknuť viac než zaujímavé parametre. Okrem výkonného čipu Snapdragon 800, má totižto ako prvý smartfón na svete disponovať aj 3GB operačnej pamäte RAM. S podobnou hodnotou RAM by ho mal neskôr v septembri nasledovať Samsung Galaxy Note 3.

SK-Hynix-RAM-memory-chip

LG si v minulom roku zapísal prvenstvo v použití 2GB RAM, keď predstavil Optimus G. Zdá sa však, že tento rok nebude výnimkou a spoločnosť opäť prichádza s niečím, čo iní výrobcovia ešte neponúkajú. Nový LG G2 by však okrem 3GB RAM mal byť vybavený aj 5 palcovým Full HD displejom a doteraz nevídaným ovládaním hlasitosti na zadnej strane smartfónu. Obsahovať by mohol dokonca aj čítačku odtlačkov prstov.

Náš tip
LG Optimus G2 s ovládaním hlasitosti na zadnom kryte zachytený na obrázkoch

Príklad LG by mal nasledovať aj Samsung, ktorý by už začiatkom septembra mal predstaviť Galaxy Note 3 s 3GB RAM a 13 Mpix fotoaparátom. Disponovať by mal aj 5,7 alebo 5,99 palcovým displejom a procesorom Snapdragon 800. Zatiaľ sa však nevie, či pôjde o displej typu Super AMOLED alebo LCD.

Na koniec už len jedna zaujímavosť. Prvé zariadenia so 4GB RAM by sa mohli objaviť už na začiatku budúceho roka. Spoločnosť  SK Hynix vyvinula pamäťové RAM čipy s kapacitou 8 Gb (Gigabit), ktorých masová výroba začne už koncom roka. V mobilných zariadeniach by sa kapacita 4GB dosiahla kombináciou štyroch takýchto kúskov.

Zdroj: androidauthority

3.7.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+