MojAndroid

V balení od svojho smartfónu či tabletu nájdete vždy aj dátový kábel. Ten slúži na nabíjanie, prípadne pripojenie zariadenia k PC, často však ide o nevkusne dlhý kábel s úplne základným dizajnom a len priemerným továrenským spracovaním. Naše zariadenia sú však naopak čoraz štýlovejšie, výrobcovia sa predbiehajú v tom, kto vyrobí tenšie a čoraz viac ľudí dbá aj na to, ako ich zariadenie vyzerá, nielen aké špecifikácie ponúka. To isté si povedali aj páni z CulCharge, ktorý predstavili vlastnú sériu štýlových káblov pre takmer akékoľvek mobilné zariadenie.

culcharge

CulCharge je štýlový kábel pre mobilné zariadenia. To, čo ho odlišuje od ostatných, je spracovanie. Kábel CulCharge je dlhý iba 6 centimetrov, pričom ponúka hneď niekoľko prevedení – microUSB pre Android zariadenia, Lightning pre iPhone 5, 30-pinový konektor pre iPhone 4/4S, či dokonca aj miniUSB pre staršie zariadenia. Okrem nabíjania zvládne CulCharge bezproblémovo aj prenášanie dát pri spojení s počítačom. Zaujímavá je aj jeho cena, ktorá začína na 8 USD, čo je približne 6 EUR. Projekt CulCharge je však len vo svojich začiatkoch a autori potrebujú vašu pomoc. Na serveri indiegogo potrebujú pre začiatok výroby získať predobjednávky v hodnote 15 000 EUR. Ak sa im to podarí, mohli by sme sa CulCharge kábla dočkať už koncom tohto roka.

Zdroj: PhoneArena

3.7.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+