MojAndroid

Bezpečnosť mobilných zariadení je veľmi populárna téma a týka sa každého používateľa smartfónov, či tabletov. Naše zariadenia obsahujú veľké množstvo osobných informácií vrátane kontaktov, SMS správ alebo fotografií dôležitých udalosti z našich životov. Ak sa dostanú do nesprávnych rúk napríklad neoprávneným odcudzením, môžu byť zneužité na rôzne účely. Preto vám prinášame tip na vynikajúcu aplikáciu s názvom Hi App Lock, ktorá umožňuje zabezpečiť každú nainštalovanú appku v našom zariadení formou PIN kódu.

Hi app lock Android aplikacie

Počas prvého spustenia aplikácie si nastavíte minimálne 4-miestny kód, ktorý budete používať vo všetkých ponúkaných prípadoch. Po zadaní kódu sa zobrazí hlavná obrazovka ponúkajúca zoznam aplikácií, pričom pri každom zázname sa nachádza malý posuvník, ktorým si aktivujete zabezpečenie číselným kódom. To je možné aplikovať aj na základné appky akými sú správy, kontakty, Google Play, nastavenia a iné. V nastaveniach nájdeme možnosť aktivovať službu pri spustení zariadenia, možnosť zmeniť heslo a bezpečnostnú otázku, automatické aktualizácie alebo prémiové funkcie – možnosť nastaviť si falošné chybné hlásenie, ľubovoľnú klávesnicu zadávania PIN kódu alebo užitočnú možnosť schovať aplikáciu prostredníctvom kódu cez dialer.

HiApp Lock Android aplikácie HiApp Lock Android aplikácie HiApp Lock Android aplikácie

Hi App Lock je výborná aplikácia pre zabezpečenie prístupu k aplikáciám a skvelo sa hodí do každého smartfónu. Ak sa vám zdá príliš otravné zadávať vždy PIN kód, v domácom prostredí, kde vám nehrozí nebezpečenstvo krádeže, môžete si službu deaktivovať, no čo výborné poslúži aj ponúkaný widget. Samotná aplikácia je vytvorená v štýle Holo a používanie je plynulé. Počas krátkeho testovania sme nezaznamenali žiadne problémy. Appka je kompatibilná s každým Androidom vo verzií 2.1 a vyššími a je zadarmo dostupná v obchode Google Play. Spomínané prémiové funkcie je možné získať zakúpením premium key verzie, ktorá stojí 1,51 €. Vo väčšine prípadov si však vystačíte aj s free verziou. Stiahnuť si ju môžete kliknutím na nižšie uvedený odkaz.

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+