MojAndroid

Tak ako sme avízovali v pondelok, Google dnes predstavil novú webovú a mobilnú verziu e-mailovej služby Gmail. Táto prináša prepracované používateľské prostredie a nový spôsob triedenia prichádzajúcej pošty. Po novom sa bude rozdeľovať do niekoľkých kategórií, medzi ktorými sa vo webovej verzii bude prepínať pomocou kariet umiestnených v hornej lište. K dispozícii je päť voliteľných kategórií a to Hlavné, Sociálne siete, Propagácie, Aktualizácie a Fóra, ktoré je možné podľa vlastnej potreby zapnúť alebo vypnúť.

desktop

Triedenie pošty do jednotlivých kategórií by mal Google realizovať automaticky, ak sa ale stane, že pošta príde do nesprávneho priečinka, môžete ju myšou premiestniť do správnej karty. V primárnej alebo tiež hlavnej schránke, nájdete všetky dôležité správy ako aj tie, ktoré z iných kategórií označíte hviezdičkou. V mobilnej aplikácií sa po spustení zobrazí vždy hlavná kategória, z ktorej sa môžete vždy jednoducho prepnúť do inej. Samozrejme je už len na vás, či si novú poštovú schránku od Google zapnete alebo nie. Táto možnosť je totižto voliteľná a dá sa aktivovať alebo deaktivovať v nastaveniach Gmailu (Nastavenia -> Doručená pošta->Typ priečinka doručenej pošty).

android (1)

Nový spôsob triedenia bude samozrejme dostupný aj v mobilnej aplikácii Gmail pre Android a iOS. Konkrétne Android verzia sa dočká niekoľkých zmien aj v používateľskom prostredí, ktoré obsahuje nové postranné menu a triedenie doručených e-mailov v nových kartách. Nový update vo webovej verzii Gmailu sa od dneška postupne sprístupňuje všetkým používateľov. Aktualizovaná aplikácia pre android má byť dostupná začiatkom budúceho týždňa.

Zdroj: Google blog

29.5.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+