MojAndroid

Vystavovanie faktúr je neoddeliteľnou súčasťou podnikania a preto sa v začiatkoch, ale aj neskôr potýkame s hľadaním toho najlepšieho, najlacnejšieho a najrýchlejšieho fakturačného systému. Na slovenskej scéne je dostupných niekoľko možností, ako vytvárať faktúry online prostredníctvom desktopov, no s týmito nie sme neustále v kontakte. Tohoto si všimli vývojári z firmy 24B s.r.o., ktorí po úspešnom debute na platforme iOS prinášajú mobilnú aplikáciu iFaktúry aj do zariadení pracujúcich na systéme Android.

iFaktúry Android

Aplikácia pôsobí veľmi jednoducho a má príjemný minimalistický dizajn. Pri prvom spustení a teda aj vytváraní prvej faktúry je samozrejme nutné naplniť aplikáciu údajmi o dodávateľovi a odberateľovi, bez ktorých nie je možné vystaviť doklad. Po vyplnení týchto údajov je možné pridať detaily, akými je zľava, forma úhrady, dátum splatnosti, číslo objednávky a iné. Potom nasledujú samotné položky, alebo teda tovar prip. služby, za ktoré vystavujete faktúru. V tomto bode je možné zadať počet jednotiek, cenu za jednotku, DPH a čiastku. Takto vytvorenú faktúru môžete uložiť, zobraziť jej náhľad, tlačiť, duplikovať alebo odoslať prostredníctvom modrého tlačidla v pravej hornej časti obrazovky. Pri odoslaní mailom bude faktúra exportovaná vo formáte PDF a prijatá s pod názvom RRRRCC (R-rok, C-číslo), pričom v nastaveniach je možné tento formát zmeniť. Do faktúry je možné vložiť aj logo firmy, spolu s podpisom.

 iFaktury Android iFaktury Android iFaktury Android

Pravdepodobne najvýznamnejšou funkciou aplikácie iFaktúry je možnosť synchronizácie v cloude, čím sa otvárajú nové možnosti nielen pre podnikateľa, ale aj pre účtovníka/účtovníčku. iFaktúry totižto disponujú aj webovým rozhraním, ktoré je prístupné po registrácii. Prvých 30 dní má každý nový zákazník prístup zadarmo, pričom napr. 10 kus. faktúr, 1 agenda a 1 mob. zariadenie vás bude stáť mesačne 3€. Aktuálny cenník nájdete tu. Po prihlásení sa vo vrchnej časti nastavení objaví tlačidlo synchronizovať, ktoré nahrá údaje do cloudu.

iFaktury Android iFaktury Android iFaktury Android

iFaktúry predstavujú vynikajúci nástroj pre podnikateľov, ktorí hľadajú možnosti rýchlej fakturácie kdekoľvek v dosahu internetového pripojenia. Počas testovania sme nezaznamenali žiaden pád, aplikácia pracovala rýchlo a stabilne. Všimli sme si však, že faktúru nie je možné uložiť pokiaľ nie je dokončená, čo má svoje výhody, rovnako ako aj nevýhody. iFaktúry radíme medzi najlepšie riešenia na trhu a rozhodne vám ju odporúčame aspoň vyskúšať. Aplikáciu si stiahnete kliknutím na nižšie uvedený widget, ktorý vás zavedie do obchodu Google Play. Na záver si môžete pozrieť aj prezentačné video.

Verzia: 3.3.5
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 3.3.5
Aktuálna cena: Zdarma

28.5.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+