MojAndroid

Výrobcovia mobilných zariadení konkurujú medzi sebou tým, že produkty vlastnej značky odlišujú od ostatných hardvérovými parametrami, dizajnom a inováciou, ktorá pochádza z vývoja softvéru ako aj hardvéru. Spoločnosť Sony si inováciu podľa všetkého predstavuje vo fotoaparáte. Začiatkom mesiaca sme vás informovali o pripravovanom smartfóne s kódovým označením Honami, ktorý má vraj ponúknuť 20 Mpix senzor s technológiou akou disponuje Nokii PureView 808, vrátane optiky Carl Zeiss a xenonového blesku. Dnes sa objavila ďalšia správa, podľa ktorej ponúkne novinky aj v oblasti zvuku.

Sony honami togari

Honami by mal ponúknuť tie najlepšie technológie od spoločnosti Sony. Podľa člena site Baidu, ktorý vystupuje ako interný tester uvedeného smartfónu bude zariadenie disponovať okrem poriadného fotoaparátu a 5-palcového FullHD displeja, aj dedikovaným zvukovým čipom (pravdepodobne S-Master MX Digital Amplifier), ktorý redukuje šum a skreslenie. Tester taktiež uviedol, že Honami bude jeden z najkrajších smartfónov, aký spoločnosť kedy vyrobila.

Bližšie informácie boli poskytnuté aj ohľadom pripravovaného zariadenia s kódovým menom Togari, ktorý sa má stať prvým “tabletofónom” od spoločnosti Sony. Vďaka prítomnosti stylusu by mohol dokonca konkurovať modelu Galaxy Note od spoločnosti Samsung. Je však otázne, akú veľkú fanúšikovskú základňu si na trhu vydobije. Podľa spomínaného testera by mal totižto ponúknuť prehnane obrovský 6,44-palcový displej s FullHD rozlíšením a veľmi podobný dizajn ako Xperia Z. Testované zariadenia malo bielu farbu, no nie je vylúčené, že Sony ponúkne na výber aj čiernu verziu.

sony-logo

Obe novinky by mali byť verejnosti predstavené niekedy v priebehu mesiaca júl, čo je v súlade s predchádzajúcimi informáciami. To však platí len pre čínske modely smartfónov. Medzinárodné predstavenie sa očakáva v auguste alebo septembri, takže je veľmi možné, že to bude práve na veľtrhu IFA 2013. Samozrejme informácie nie sú potvrdené a preto ich zatiaľ pokladáme len za špekulatívne.

Zdroj: phonearena

29.4.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+