MojAndroid

Sony chce v tomto roku predstaviť niekoľko nových smartfónov, ktoré budú svojimi špecifikáciami spadať do triedy high-end zariadení. Jedným z nich má byť aj smartfón s 5 palcovým displejom a kvalitným fotoaparátom CyberShot, o ktorom sme informovali minulý piatok. Spolu s ním mal byť v priebehu tohto roka predstavený aj telefón s funkciami zariadení Wallkman. Podľa najnovších informácií však pôjde len o jedno zariadenie s kódovým označením Honami, ktoré bude spájať funkcie CyberShot a Wallkman smartfónu.

sony-cybershot-w300

Sony Honami má ponúknuť skutočne zaujímavé parametre. Poháňať by ho mal totižto výkonný procesor Snapdragon 800 s taktom 2,3 GHz, spolu s 2GB operačnej pamäte RAM. Displej má mať uhlopriečku 5 palcov a rozlíšenie Full HD. Spoločnosť sa však zatiaľ ešte nerozhodla, aký typ použije. Do úvahy údajne pripadá JDI panel s technológiou WhiteMagic alebo IGZO displej spoločnosti Sharp. Nový smartfón od Sony by mohol potešiť aj dlhou výdržou na batériu, ktorá ma údajne kapacitu pohybujúcu sa v rozmedzí od 2700 do 3000 mAh.

Jedným z najzaujímavejším parametrov je však fotoaparát. Tento by mal ponúknuť 20Mpix senzor s technológiou podobnou dobre známej Nokii PureView 808, vrátane optiky Carl Zeiss a xenonového blesku. Použitie takéhoto senzoru by však nemalo nijako zasiahnuť do výzoru zariadenia, ktoré by malo byť navyše aj odolné voči vode a prachu. Zaujímavosťou je, že Sony údajne neplánuje ponúknuť technológiu CyberShot fotoaparátu iným výrobcom tak, ako tomu bolo doteraz.

via phonearena

2.4.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+