MojAndroid

Podľa najnovších správ pripravuje spoločnosť LG svoj vlastný osemjadrový procesor s architekturou big.LITTLE nazývaný Odin. Podobne ako procesor Exynos 5 Octa od Samsungu, aj novinka od LG by mala integrovať štyri jadrá s novšou architekturou ARM Cortex A15, ktoré doplní štvorica menej výkonných jadier ARM Cortex A7. Zatiaľ čo prvá štvorka sa postará o hrubý výkon pri náročnejších operáciách a pri hraní graficky náročnejších hier, jadrá s architektúrou ARM Cortex A7 budú slúžiť predovšetkým na výpočtové operácie v aplikáciách bez vysokých nárokov na výkon.

arm-big-little-layoutdtsza

Zatiaľ známe informácie hovoria o použití 28nm výrobného procesu HKMG (high-k metal-gate). Procesor bude údajne vyrábať spoločnosť TSMC a na trh by sa mal dostať ešte koncom tohto roka spolu so smartfónom Optimus G2. Osemjadrový procesor od LG má ponúknuť predovšetkým vysoký výkon, no pri zachovaní minimálnej spotreby a z toho vyplývajúcej dlhšej výdrže zariadení na batériu. Čip ponúkne tiež osemjadrovú grafiku a podporu pre displeje s rozlíšením do 1920×1080 pixelov. Nevýhodou má byť absencia dátového modemu, ktorý nebude priamou súčasťou čipu.

Zdroj: androidauthority

21.2.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+