MojAndroid

Najnovším prírastkom do rodiny smartfónov spoločnosti Huawei, sa už čoskoro stane Ascend P2, ktorý má byť predstavený na kongrese mobilných technológií v Barcelone. Hoci sme o tomto zariadení písali už niekoľkokrát, teraz sa objavili nové informácie, ktoré naznačujú, že P2 by mohol byť odolný voči vode a prachu.

ascendp2

Huawei Ascend P2 bude mať telo, ktoré disponuje IP54 certifikáciou. To znamená, že smartfón bude odolný voči postriekaniu vodou a čiastočne aj prachu. Nejde síce o tak odolný smartfón, ako Huawei Ascend D2 či Xperia Z, no Ascend P2 bude aj tak odolnejší ako väčšina smartfónov dostupných na trhu. Okrem IP54 certifikácie by mal byť však vybavený aj výkonným hardvérom. Poháňaný je štvorjadrovým procesorom taktovaným na 1,8 GHz a 2 GB RAM. V zozname špecifikácií nechýba ani 13 Mpix fotoaparát, predná 1,3 Mpix kamera a 8 GB vnútornej pamäte. Novinka od Huawei možno prekvapí aj batériou, ktorá má dosahovať kapacitu až 3000 mAh. Operačným systémom bude v čase predstavenia na MWC 2013 Android 4.1 Jelly Bean.

Zdroj: androidauthority

12.2.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+