MojAndroid

Problémy s objednávkami Nexusu 4 aj naďalej pretrvávajú a momentálne je tento telefón na Google Play už niekoľko týždňov beznádejne vypredaný. V zahraničí si ho síce môžu niektorí zákazníci zadovážiť aj inou cestou, napríklad prostredníctvom ebay alebo mobilných operátorov, no ich množstvo je stále obmedzené. Nedávno sa tiež objavili informácie o tom, že LG vyrobil len niekoľko sto tisíc kusov tohto smartfónu a že dokonca zastavil jeho výrobu. Tieto správy však spoločnosť dementovala a pobočka vo Francúzsku dokonca vysvetľuje, prečo má Google problémy pokryť dopyt po Nexuse 4.

Podľa vedenia spoločnosti, výroba nebola zastavená a v nasledovných mesiacoch bude zvýšená. Všetko nasvedčuje tomu, že to nie je chyba LG, ale spoločnosti Google, ktorá pri objednávke urobila zásadnú chybu. Tá podľa všetkého použila dáta z predaja Galaxy Nexusu, na základe ktorých sa riadila pri objednávaní počtu kusov nového Nexusu. Tieto čísla však boli nižšie ako je aktuálny dopyt po zariadení. LG však ubezpečuje, že od polovice februára by mali byť dodávky Nexusu 4 dostatočné a mali by pokryť veľký dopyt. Spoločnosť tiež zamietla špekulácie o tom, že sa vyrobilo len niečo cez 375-tisíc kusov Nexusu 4 a ubezpečuje, že uvádzané číslo je oveľa vyššie – pravdepodobne niekde medzi pol až jedným miliónom kusov.  Google sa zatiaľ k prehláseniam francúzskej pobočky nevyjadril.

Zdroj: androidauthority

17.1.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+