MojAndroid

Na tlačovej konferencii v Londýne dnes Motorola a Intel oficiálne predstavili novinku s názvom Motorola Droid RAZR i. Poháňaná je jednojadrovým procesorom Intel Atom (kódové označenie Medfield), ktorý pracuje na frekvencii 2GHz a je vyrobený 32nm výrobným procesom. Podporovaná je aj technológia hyper-threading pre multiprocesové operácie.

Na prednej strane nechýba veľký 4,3 palcový Super AMOLED Advanced displej s qHD rozlíšením (960 x 540 px), ktorý je chránený odolným sklom Gorilla Glass  pokrytým vrstvou vodu odpudzujúcého materiálu. Motorola tiež porovnáva RAZR i s iPhone 4S a iPhone 5. Podľa nej má ich displej až o 40% väčši rozmer v palcoch štvorcových ako iPhone 4S, v porovnaní s iPhone 5 je to viac o 15%. Vo výbave nájdete aj fotoaparát s rozlíšením 8Mpix, ktorý je vďaka výkonnému procesoru schopný nasnímať až 10 snímkov za sekundu a spustiť sa už do 1 sekundy. Jeden z najvýkonnejších smartfónov, Samsung Galaxy SIII, dokáže do jednej sekundy spraviť len 3 fotografie. Pre účely videohovorov sa v RAZR i nachádza aj predná kamera s rozlíšením 0,3Mpix. Samozrejmosťou je aj podpora NFC, WiFi, Bluetooth či GPS.

Dizajn predstavenej novinky je totožný s modelom Droid RAZR M, ktorý bol predstavený 5. septembra v USA. Displej tak na šírku vypĺňa takmer celú prednú stranu, vďaka čomu si RAZR M zachovala malé rozmery (122.5mm x 60.9mm x 8.3mm). Samozrejme nechýba zadný kryt pokrytý tenkou vrstvou kevlaru. Poteší batéria s kapacitou 2000mAh a pevné telo s hrúbkou len 8,3mm. Operačný systém Android 4.0 je doplnený o používateľskú nadstavbu Motoblur a v budúcnosti má byť aktualizovaný na Android 4.1 Jelly Bean.  

Motorola Droid RAZR i sa má začať predávať v októbri vo Veľkej Británii, Francúzku, Nemecku, Brazílii, Argentíne a Mexiku. Cena novinky zatiaľ nebola zverejnená. Otáznou zostáva aj dostupnosť na slovenskom trhu.

Aktualizované:

Cena Motoroly Droid RAZR i vo Veľkej Británii je 342 libier, čo je po prepočte približne 436€. Objavili sa aj prvé benchmarky tejto novinky s 2GHz procesorom. Redaktori zahraničného portálu Endgadget porovnali v benchmarkoch výkon Motoroly Droid RAZR M s dvojjadrovým procesorom Snapadragon S4 a ZTE Grand X IN s 1.6GHz procesorom od Intelu. Výsledky môžete vidieť v tabuľke nižšie.

Zdroj: gsmarena, androidcentral

18.9.2012

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+