MojAndroid

Naša redakcia dostala pozvanie od Telekomu, aby sme sa na neformálnom stretnutí priamo na vlastnej koži presvedčili o možnostiach vysokorýchlostného 4G/LTE internetu ešte pred jeho oficiálnym spustením v Bratislave. Vďaka ústretovosti operátora vám v predstihu môžeme priniesť niekoľko dôležitých informácií.

Hneď na úvod máme pre Bratislavčanov a návštevníkov mesta dobrú správu, Telekom spustí LTE v našom hlavnom meste už 9. 4. 2014, teda v stredu. V prvej fáze budú LTE pokryté miestne časti Dúbravka a Karlova Ves. V druhej fáze pribudne Ružinov, Nové Mesto, Kramáre a Petržalka. V poslednej tretej fáze príde na rad centrum, Vrakuňa a ďalšie okrajové mestské časti. Telekom využije 2600 MHz vysielače v oblastiach s hustým osídlením a 800 MHz  v menej osídlených častiach. Pokrytie celého mesta v týchto troch fázach bude trvať najneskôr do konca mája, potom budú nasledovať Košice a následne sa 4G/LTE dostane aj do posledného krajského mesta – Trenčína.

LTE Telekom test Bratislava c LTE Telekom test Bratislava b

Službu sme si samozrejme mohli aj reálne otestovať, prvé neformálne testy ukázali rýchlosť od 30 do 100 Mbps. Testovali sme na zariadeniach Sony Xperia Z1 Compact (kategória 4) a Xperia Z (kategória 3). Líšia sa najvyššou teoretickou rýchlosťou, v prípade kategórie 3 to je 100 Mbps a u kategórie 4 až 150 Mbps. Viac informácií vám prinesieme po oficiálnom spustení 4G/LTE v Bratislave.

Na článku a testovaní LTE spolupracovali Michal Chabada a Fero Chovaňák.

Zdroj: Telekom

7.4.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+