MojAndroid

Po dlhšej dobe získala aplikácia Obchod Play významnejšiu aktualizáciu na verziu 4.6.16. Oproti predošlej verzii 4.5.10 Google zmenil hneď niekoľko vecí, pričom v mobilnej aplikácii pribudli aj niektoré funkčné novinky. Ktoré to sú, si rozpíšeme detailnejšie.

Náš tip
Žena žaluje Google pre 66$. Dôvodom sú vnútroherné nakúpy

1. Inštalovanie a odinštalovanie titulov v zozname všetkých aplikácií

Zoznam všetkých aplikácií v Obchode Play odteraz ponúka funkciu masívneho vymazávania a inštalovania aplikácií. Hovoríme o aplikáciách, ktoré nemáte nainštalované, ale niekedy ste si ich nainštalovali a stále sa vám zobrazujú v zozname Všetky aplikácie. Táto funkcia je užitočná najmä pri inštalovaní aplikácií v novom zariadení, prípadne vtedy, keď si chcete upratať aplikácie priradené k vašemu účtu.

obchod-play-1 obchod-play-2

2. Nutnosť zadať heslo pri inštalovaní novej aplikácie

Novinkou v tejto verzii Obchodu Play je tiež možnosť pre nútené zadanie hesla ku Google kontu pri inštalovaní nových aplikácií. Ak teda zariadenie požičiavate často priateľom alebo máte zariadenie určené pre väčšiu skupinu ľudí, môžete nastaviť, aby boli nútení zadať heslo pri inštalovaní novej aplikácie či hry.

obchod-play-3 obchod-play-4

3. Sekcia nastavení a pomoci v kontextovom menu

Nastavenia a sekcia pomoci sa presťahovali v tejto verzii Obchodu Play do bočného kontextového menu. Takýto dizajn a štylizáciu bočného menu je vlastná aj pre ďalšie Google aplikácie, takže sme túto zmenu privítali s radosťou.

obchod-play-5

4. Manuálne aktualizácie pre Obchod Play

V Obchode Play si môžete aktualizáciu skontrolovať aj manuálne. Stačí kliknúť na aktuálnu verziu aplikácie a kontextové menu vám oznámi, či používate aktuálnu verziu aplikácie.

obchod-play-6 obchod-play-7

Ďalšie novinky a zmeny

Novinkami v Obchode Play sú tiež oznámenia o in-app nákupoch medzi povoleniami aplikácie, premenovanie funkcie “Automaticky pridať widget na domácu obrazovku” na “Automaticky pridať ikonu aplikácie na domácu obrazovku” a nezabudlo sa ani na bezpečnosť, ktorá v niekoľkých krokoch overuje aplikácie, ktoré si inštalujete. Menšími zmenami prešli aj tlačidlá na pridávanie hodnotení či bočné menu s viacerými účtami. Čo to do veľkosti Obchod Play o moc nenarástol a ak si chcete túto verziu nainštalovať do svojho zariadenia manuálne, stiahnite si ju pomocou nášho odkazu nižšie. Zmeny v aplikácii nemusíte zaznamenať ani po nainštalovaní najnovšej verzie Obchodu Play a niekedy je nutné počkať na uvoľnenie funkcií zo serverov spoločnosti. Buďte preto v tomto ohľade trpezlivými.

Obchod Play v4.6.16 – inštalačný APK súbor

Zdroj, apk: AndroidPolice

14.3.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+