MojAndroid

Ako inteligentní sú používatelia smartfónov? Tak na túto otázku hľadal odpoveď najnovší online prieskum s názvom A Test of Wits. Do testu inteligencie sa zapojilo 2000 ľudí. Ich úlohou bolo v čo najkratšom čase správne zodpovedať na 7 hlavolamov.

Apple-iPhone-users-scored-the-best-BlackBerry-users-the-worst

Na otázky, ako napríklad “Aké je ďalšie číslo postupnosti 2,5,10,17,26…?” alebo “Koľko mesiacov má 28 dní?“, museli zúčastnení na prieskume odpovedať čo najrýchlejšie, pričom na ďalšiu otázku nebolo možné pokračovať skôr, ako na ňu správne odpovedali. Ako test dopadol? Podľa neho sú používatelia iPhonu zo všetkých používateľov najchytrejší, na otázky v teste dokázali správne zodpovedať v priemere do 94 sekúnd. To je o 5 sekúnd rýchlejšie ako u majiteľov Nexusu 5. Ľudia so Samsungom Galaxy S4 boli v priemere o 9 sekúnd pomalší. Najhoršie dopadli používatelia BlackBerry, ktorým vyplnenie testu trvalo až o 22 sekúnd dlhšie. Možno to bude mať ale niečo dočinenia s prítomnosťou hardvérovej klávesnice na zariadeniach tejto spoločnosti.

Samozrejme tento “test inteligencie” berieme len ako zaujímavosť. Je možné, že pri podobnom prieskume by boli výsledky opäť odlišné a na prvom mieste by mohol kľudne skončiť aj BlackBerry. Ak si však chcete svoje schopnosti preveriť a porovnať ich s dosiahnutými výsledkami, tak rovnakým testom môžete prejsť na stránke A Test of Wits.

2.1.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+