MojAndroid

Wall Street Journal (WSJ) dnes okrem toho, že potvrdil výrobu niekoľkých nových Android zariadení, prišiel aj so správou týkajúcou sa novej verzie Androidu. Nový operačný systém od Google zatiaľ nemá potvrdené meno a ani číselné označenie, no interne sa údajne nazýva ako vydanie “K”. To by mohlo znamenať práve nám už dobre známe pomenovanie Key Lime Pie.

key-lime-pie-android-evolution-full-600x120

Nový Android bude podľa WSJ predstavený túto jeseň, pričom má byť vytvorený s ohľadom na lacnejšie a menej výkonné zariadenia. Podľa niektorých odborníkov sú novšie verzie Androidu vhodné najmä pre smartfóny s výkonnejším hardvérom. Google chce s novou verziou OS zabehnutý trend zmeniť a ponúknuť platformu, ktorá pobeží plynulo a rýchlo aj na starších, či iných menej výkonných zariadeniach. Výrobcovia by tak mali šancu aktualizovať aj svoje staršie smartfóny na najnovší Android. Či sa však k tomuto kroku odhodlajú je už len na nich.

Správy o Androide optimalizovanom pre low-end zariadenia utvrdzujú aj informácie o tom, že Google a Motorola pripravujú smartfón určený pre rozvojové trhy. Google by tak upevnil svoju pozíciu reklamného guru. Princíp je jednoduchý. Čím viac ľudí bude disponovať smartfónom s prístupom na internet, tým viac bude môcť profitovať na reklamách. Okrem lacných zariadení by mal byť nový Android “K” optimalizovaný aj pre fungovanie s ďalšími produktami, ako notebookmi, ale aj ďalšími domácimi elektrospotrebičmi.

Samozrejme, nič z vyššie uvedeného zatiaľ nie je oficiálne potvrdené. Do doby oficiálneho predstavenia sa tak môžeme len domnievať s čím skutočne Google na jeseň príde.

Zdroj: androidauthority

28.6.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+